Reţeaua de prostituţie "Moulin Rouge", anihilată în Austria şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aproximativ 30 de tinere din România, care au fost obligate să se prostitueze, în perioada 2004-2006. Grupul condus de mehedinţeanul Gheorghe Filip era bine structurat şi avea oameni de

aproximativ 30 de tinere din România, care au fost obligate să se prostitueze, în perioada 2004-2006. Grupul condus de mehedinţeanul Gheorghe Filip era bine structurat şi avea oameni de legătură în toate cele trei ţări în care acţiona. Cartierul general a fost stabilit în localul de noapte "Moulin Rouge", din localitatea Prezniţa de Ocol, situată la câţiva kilometri de oraşul Turnu Severin. Aici erau aduse tinere racolate din diverse localităţi şi angajate ca animatoare, fără să ştie că, de fapt, erau monitorizate pentru a fi selectate pentru "piaţa" Austriei. Doar tinerele fără complicaţii cu părinţii ajungeau, după selecţie, să plece temporar în Ungaria, unde aşteptau să primească paşapoarte false care le confereau cetăţenie maghiară. Sub noua identitate, fetele erau transportate în Austria, unde ar fi trebuit să lucreze ca animatoare în localuri de noapte. Ajunse în ţara lui Strauss, tinerele erau însă obligate să se prostitueze. Fetele erau obligate să practice tarife, cuprinse între 160 şi 300 de euro, din care abia dacă primeau un procent de 20%. Restul banilor intrau în buzunarele membrilor filierei mehedinţene, în funcţie de rolul fiecărui membru. Responsabilitatea operaţiunilor filierei "Moulin Rouge" pe teritoriul austriac era asigurată de Cristina Stuparu, fostă animatoare, crescută la şcoala lui Filip. Filip şi Stuparu erau, de fapt, principalii organizatori ai filierei internaţionale, creată în anul 2004.
Proxeneţi cu telefoane ascultate
Pentru neutralizarea reţelei a fost nevoie de o colaborare strânsă între poliţiştii de frontieră români şi reprezentanţii poliţiei criminalistice austriece, lucru confirmat, la Timişoara, de Gerhart Jurg, şeful poliţiei criminalistice din Austria. El a precizat că, pentru monitorizarea mişcărilor membrilor bandei de traficanţi de personae, s-au folosit şi interceptările telefonice şi că, din totalul celor 30 de tinere "exportate" în Austria, opt sunt minore. Din cele cinci persoane implicate în acţiunile filierei "Moulin Rouge", două au fost arestate preventiv pe o perioadă de 29 de zile, iar o a treia va fi prezentată instanţei, cu aceeaşi propunere, după ieşirea din spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite