Reţea de prostituţie coordonată din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian-Mihai Feraru, „naşul” proxeneţilor braşoveni a fost prins de poliţişti după ce o prostituată a luat banii unui client şi nu a prestat serviciile sexuale.Proxenetul şi-a coordonat perfect reţeaua de prostituate din spatele gratiilor. El le stabilea locurile de unde agăţau clienţii, tariful şi plătea avocaţi când era nevoie.

Ciprian Mihai-Feraru a intrat în afaceri cu prostituate din anul 2008. Interlopul şi-a stabilit baza de acţiuni în zona staţiei CFR Braşov- Restaurantul Trifan. De altfel, ofiţerii B.C.C.O. Braşov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat că s-au înmulţit cazurile de prostituţie cu fete minore. În vara anului 2010, Ciprian Mihai-Feraru i-a cerut unui bărbat 150 de lei pentru o partidă de sex cu una dintre prostituate.

Amatorul de amor plătit i-a dat banii, dar prostituata nu a vrut să facă sex cu acesta. Clientul nemulţumit s-a dus la poliţie şi a depus o plângere pentru înşelăciune.

Şantaj şi taxe de protecţie

Procurorii au descoperit că pe numele lui Ciprian Mihai-Feraru mai există o plângere de şantaj, făcută de o prostitută. Femeia s-a plâns că zona din staţia CFR- Braşov este controlată de oamenii proxenetului, fiind permanent ameninţată şi bătută, fără a fi lăsată să-şi facă „meseria”. Pentru a nu mai fi bătură, ea a acceptat să-i dea lui Feraru o parte din profit.


Reţeaua lui Feraru a fost monitorizată de procurorii DIICOT timp de mai multe luni. Anchetatorii au observat că proxenetul era ajutat de Paul-Robert Albert şi de una dintre prostituate-Ana Maria Timofte. Din cauză a reieşit că prima victimă a grupării a fost o minoră, care cerşea prin trenuri, fiind racolată din gara Braşov. Minora a fost imediat cazată într-o garsonieră a lui Feraru şi trimisă să se prostitueze în faţa Restaurantului Trifan din Braşov. Timp de mai multe luni, fata a fost exploatată de Feraru, până în anul 2010, când minora a rămas însărcinată. Într-un an şi opt luni, minora a obţinut din practicarea prostituţiei în folosul acestuia, o sumă medie zilnică de 350 de lei, totalizând suma de 210.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro).

Afaceri din puşcărie


Ancheta procurorilor a relevat că majoritatea prostituatelor din zona gării Braşov erau obligate prin violenţă să accepte protecţia lui Feraru. Proxenetul se ocupa şi de racolarea clienţilor. Taxa de protecţie era zilnică şi varia între 30 de lei şi 50 de lei. În octombrie 2010, Feraru a fost arestat într-un alt dosar. Procurorii DIICOT au constat că proxenetul, din spatele gratiilor, lua legătura cu locotenenţii săi şi primea informaţii despre „afacere”.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite