Reţea de traficanţi de droguri turci destructurată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turc a fost arestat în România după ce a încercat, acum două săptămâni, să treacă în Europa de Vest aproximativ 55 kilograme de heroină. Valoarea de piaţă a stupefiantelor se ridică la 2 milioane de euro. În acelaşi caz, alţi cinci cetăţeni turci au fost arestaţi în Turcia şi Olanda.

Bărbatul, în vîrstă de 33 de ani, a fost reţinut în data de 21 ianuarie de către poliţiştii antidrog ai Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate, în urma unui flagrant. În prezent este cercetat în stare de arest, pe numele său fiind emis un mandat pentru 29 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc şi poate primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Heroina era cărată cu tir-ul

Turcul intrase în România la data de 12 ianuarie, cu tot cu droguri, la volanul unui tir de marfă, care transporta materiale de construcţie. Heroina era ambalată în 110 pachete disimulate în încărcătura autotrenului. Poliţiştii ştiau de “marfă”, dar nu l-au reţinut pe turc de la intrarea în ţară. L-au urmărit însă pînă la Bucureşti, unde, potrivit unor informaţii, avea să întâlnească un curier care trebuia să preia tir-ul şi transporte heroina în Europa de Vest. Astfel, bărbatul a fost monitorizat tot timpul, în speranţa că va lua legătura cu cineva, pentru a plasa drogurile.

Anchetatorii spun că până miercuri seară, turcul s-a plimbat prin Capitală şi a dormit în trei parcări situate la periferia oraşului. Precaut, turcul nu a chemat însă pe nimeni să preia “încărcătura”, iar poliţiştii au fost nevoiţi să percheziţioneze autotrenul.

Alţi cinci cetăţeni turci arestaţi

Anchetatorii susţin că arestarea cetăţeanului turc în România a dus la destructurarea reţelei de trafic de droguri. Pe baza schimbului de informaţii dintre poliţiile implicate, s-a reuşit arestarea a altor patru cetăţeni turci, în Turcia şi a încă unuia din Olanda. Acesta din urmă urma să preia drogurile din România pentru a le transporta în Olanda. Investigaţiile continuă şi este posibil ca în următoarea perioadă să fie prinşi şi alţi traficanţi din această grupare .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite