Marea Britanie: Restricţiile pentru muncitorii români se menţin încă doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile britanice au decis să prelungească restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari pentru încă cel puţin doi ani, a anunţat guvernul marţi, relatează Daily Mail.

Ministerul britanic de Interne a decis să menţină restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari cel puţin până la sfârşitul lui 2011.

Potrivit ministerului, decizia este necesară pentru a proteja lucrătorii britanici şi "interesul naţional". Până acum, restricţiile au fost revizuite anual.

Doar maxim 21.250 de muncitori agricoli din România şi Bulgaria vor putea veni în Marea Britanie pe an, plus 3.500 pentru domeniul procesării alimentelor.

Când opt state din fostul bloc comunist au aderat la UE în 2004, cetăţenii lor nu au fost vizaţi de restricţii în accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie. De atunci, mai mult de un milion de persoane au venit din aceste ţări.

Luni, ministrul de interne Alan Johnson a recunoscut că guvernul nu a gestionat corespunzător imigraţia şi că a expus piaţa muncii la "presiuni".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite