Restricţii pe drumurile naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia păzeşte restricţiile de circulaţie
Poliţia păzeşte restricţiile de circulaţie

Mai multe drumuri naţionale şi judeţene din ţară au fost închise, ieri, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic.

Cele mai afectate artere au fost tronsonul Bucureşti- Lehliu al Autostrăzii A2, DN22 Râmnicu Sărat- Brăila şi 2C Costeşti- Padina din judeţul Buzău, iar în Vrancea DN 23 B, între Măicăneşti şi Ciorăşti şi DN2 (E85) între Urziceni şi Râmnicul Sărat. Potrivit comisarului-şef Cristian Călin, adjunctul Poliţieri Rutiere, „în funcţie de avertizarea meteo şi viabilitatea drumurilor, resticţiile de circulaţie pe aceste drumuri ar putea rămâne şi luni în vigoare, cel puţin până la ora 20.00.

Aceste măsuri au fost luate în scopul protejării participanţilor la trafic". Maşinile de peste 3,5 tone nu au voie să circule până astăzi la ora 20.00 pe drumurile naţionale din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi şi Ilfov.

Tot până astăzi, la ora 20.00, a fost instituită restricţia de circulaţie pentru camioane pe drumurile naţionale din judeţele Prahova şi Vrancea.

Carambol pe Autostrada Bucureşti- Piteşti

Opt persoane au fost rănite, ieri după-amiază, pe Autostrada A1, în urma unui accident în lanţ în care au fost implicate 20 de maşini, la kilometrul 90, pe sensul de mers către Bucureşti.

Doi dintre răniţi au fost duşi în stare gravă la spital, printre aceştia aflându-se şi un copil. Cu puţin timp înainte de acest carambol, în aceeaşi zonă, se tamponaseră alte opt maşini.

Poliţiştii spun că cele două accidente s-au produs din cauza zăpezii şi a viscolului, dar mai ales, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile meteo. Ieri seară, la ora 20.00, poliţia rutieră a luat decizia închiderii temporare a autostrăzii Bucureşti-Piteşti. Autorităţile recomandă şoferilor să evite pe cât posibil deplasările şi să se informeze despre starea drumurilor către destinaţia aleasă la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă din Ministerul Transporturilor (021/318.66.09, 021/318.66.31, 021/9360).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite