Restricţii la parcare în centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţionarea va fi limitată la două ore în centrul oraşului. Parcarea în inima Timişoarei va fi transformată într-o misiune imposibilă. Restricţiile se opresc la străzile unde parchează angajaţii primăriei.

Maşinile nu vor putea fi parcate mai mult de două ore în centrul Timişoarei, începând din luna iulie. Propunerea îi aparţine şefului Administrării Domeniului Public, Liviu Barbu, şi urmează să fie supusă în perioada următoare votului din Consiliul Local Timişoara.

Barbu chiar a alcătuit o listă cu toate străzile aflate în centrul municipiului, în perimetrul dintre Tribunalul Timiş - Piaţa Mărăşti - Piaţa Libertăţii - Piaţa Victoriei şi strada Ionel Brătianu.

Şoferii care îşi vor parca automobilele pe străzile din această zonă se vor alege cu amezi, maşinile lor vor fi ridicate de Retim, iar proprietarii vor fi nevoiţi să plătească aproape 500 de lei ca să le recupereze.

Izgoniţi din centrul Timişoarei

Nici timişorenii care şi-au făcut abonamente Telpark pe anul 2008 nu vor scăpa de cei care le vor ridica automobilele. „Vor exista abonamente generale, dar nu vor mai fi chiar pe toate străzile.

În statele civilizate, centrul oraşului este închis traficului. Se poate circula cu mijloacele de transport în comun, iar maşinile pot fi parcate pe alte străzi”, a spus Liviu Barbu.

Acesta nu are însă o soluţie pentru miile de şoferi timişoreni care lucrează în zona centrală şi nu au unde să îşi parcheze automobilele.

Fără restricţii în zona Primăriei

În zona centrală nu există parcări amenajate. Sunt doar linii cu vopsea trasate la marginea drumului, unde Telpark vrea să monteze acum aparate de taxat la minut.  „Probabil că vom instala aparate de taxat, parcometre, ca în Occident, ca şoferii să nu poată staţiona mai mult de două ore”, a mai declarat Barbu.

Restricţiile se opresc la poarta Primăriei Timişoara, deşi instituţia este situată tot în inima oraşului, într-o zonă intens circulată. Parcarea limitată la două ore nu a fost propusă nici pe bulevardul C.D.

Loga, unde este sediul Primăriei, nici pe străzile din apropierea instituţiei, unde îşi parchează maşinile funcţionarii şi consilierii locali, în subordinea cărora se află Administrarea Domeniului Public şi Serviciul Telpark. „Pe străduţele din centru sunt ambuteiaje, nu zona Primăriei”, explică şeful ADP.

Parcarea din faţa Cinemagrafului Studio şi străduţele din zona Inspectoratului Şcolar sunt preferate de angajaţii Primăriei Timişoara.

BARIERA

Primăria Timişoara are o parcare publică, care este blocată cu bariere. În parcare nu au acces alţi timişoreni, cu excepţia funcţionarilor primăriei.

„Nu ştiu de ce nu au acces şi cetăţenii. Aşa s-a hotărât mai demult”, spune Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite