Restaurare la Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Autorităţile locale au contractat fonduri europene de peste şapte milioane de euro pentru a reface infrastructura centrului istoric al oraşului. Lucrările ar trebui să se finalizeze în luna noiembrie . Clădirile istorice sunt în prezent în paragină, iar pe mijlocul străzii Regale angajaţii regiilor de utilităţi publice au lăsat în urmă o prăpastie.  

Pe actuala stradă Mihai Eminescu, fostă Regală, clădirile îşi vor schimba complet faţa. Potrivit planului prezentat de autorităţile locale, centrul istoric va fi transformat într-o zonă atractivă din punct de vedere comercial, turistic şi istoric.

Faleza Dunării va fi amenajată pentru promenadă, iar din zona istorică a oraşului vor fi mutate societăţile care produc materiale de construcţii sau care au depozite angro.

"Există clădiri valoroase din punct de vedere istoric şi ambiental, care sunt părăsite şi se află într-un stadiu avansat de uzură", a precizat arhitecta Aurora Jalea, care a întocmit planul de reamenajare.

Lucrările sunt însă întârziate. "Pe strada Regală, lucrările ar fi trebuit încheiate pe data de 1 septembrie, însă acum s-a prelungit termenul până pe 17 noiembrie", a declarat primarul Aurel Simionescu. Lucrările au o valoare totală de 7,2 milioane de euro, finanţarea fiind în cea mai mare parte din fonduri europene.

image

Clădiri valoroase sunt părăsite şi se află într-un stadiu avansat de uzură

image


Aurora Jalea,
arhitect

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite