Restaurantele au agenda de nunţi plină pentru 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele au agenda  de nunţi plină pentru 2010
Restaurantele au agenda de nunţi plină pentru 2010

Oltenii şi-au programat petrecerile cu un an înainte, astăzi găsind cu greu un local liber

Patronii de restaurante au programat deja nunţile pentru anul viitor. „Am început în urmă cu aproape două luni să tocmim nunţi pentru 2010. Ne-am apucat mai târziu pentru că am avut de stabilit mai multe probleme ce ţin de administraţie. În iulie, august şi septembrie avem cam totul ocupat. Liber mai avem în octombrie şi noiembrie. La noi costă 600 de euro închiriatul sălii, dintre care 200 se plătesc în avans. De asemenea, mai trebuie achitaţi şi 350 de euro ospătarilor“, a spus Daniel Truşcă, administratorul cantinei de la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina.
Dacă aveţi de gând să mergeţi la restaurant la începutul anului viitor, trebuie să ştiţi că şansele de a mai găsi sâmbete libere sunt mici. Cei care vor să se căsătorească însă duminica s-ar putea să mai aibă noroc.
„Nunţile se programează cu un an înainte. Noi am început după Paşte să fixăm petrecerile pentru anul viitor. Lunile aprilie, mai, iulie şi august sunt deja ocupate. Este posibil să mai avem la începutul anului viitor câteva duminici libere“, a spus Liviu Diaconescu, patronul restaurantului Capitol din Slatina.

Duminicile sunt mai puţin căutate


Alt restaurant, aceeaşi problemă. La Hanul Cireaşov din Slatina nu mai sunt libere decât lunile aprilie şi octombrie. De asemenea, mai sunt disponibile şi câteva duminici în iulie şi septembrie. „Din mai am început să programăm nunţi pentru 2010. Mai avem liber doar în aprilie şi octombrie. Tinerii trebuie să plătească 1.000 de lei în avans, sumă care se scade când se achită meniurile. La noi în local un meniu costă 135 de lei, în care intră şi husele pentru scaune“, a spus patronul restaurantului.
Neavând experienţă în organizarea unei nunţi, tinerilor nici nu le-a trecut prin cap că evenimentele pentru anul viitor se programează de acum. Cei care s-au trezit mai târziu sau nu au beneficiat de sfaturile celor mai experimentaţi aleargă acum din local în local. „N-aş fi crezut că se poate întâmpla aşa ceva. Am mers săptămâna aceasta la mai multe restaurante, dar nu am găsit nimic liber. Voiam să fac nunta la începutul lunii septembrie, într-o sâmbătă, dar nu se poate. Cred că până la urmă o s-o facem şi duminica, deşi nu va fi chiar ce ne-am dorit“, a spus Andrei Mitrache, de 27 de ani, un tânăr dezamăgit că petrecerea ce va urma cununia religioasă nu va fi chiar atunci când şi-a dorit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite