Reşiţenii au pe străzi „covoare“ de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, ora 10.00: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri începe astăzi să refacă o parte din arterele distruse de ultima iarnă

Numai arterele principale din oraş vor beneficia de „tratamente cosmetice“. Gropile din bulevardele laterale mai au de aşteptat.

De la începutul acestei săptămâni, pe podul care face legătura între Triaj şi Govândari au fost scoase utilajele firmei care lucrează pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Autorităţile au început să astupe găurile din asfalt. Iniţiativa i-a bucurat pe şoferii reşiţeni care erau sătui de cursele zilnice de enduro printre gropile lăsate de topirea zăpezii şi a gheţii pe acest traseu central.

Direcţia administrează 11 km de şosea în Reşiţa. Reprezentanţii acesteia nu a confirmat  dacă lucrările vor fi realizate pe toată această suprafaţă. „Nu vă pot spune decât că se execută lucrări pentru siguranţa circulaţiei“, a declarat Horaţiu Simion, director adjunct al DRDP.

„Constructorul este de la începutul săptămânii pe teren. Dacă vremea va fi bună, în maximum două săptămâni se vor finaliza lucrările. Am înţeles de la şeful de la Caransebeş că se fac plombări pe o bucată mai mică de drum“, a afirmat şi Mihaela Hurezeanu de la biroul de presă al CompanieI Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Asfaltări viitoare
Traficul în Reşiţa este un test al nervilor. Pe principalele străzi din oraş, atenţia şoferilor este concentrată, în ultimele zile, nu numai asupra gropilor, ci şi asupra modalităţilor în care se poate face slalom printre utilajele şi muncitorii care „ asfaltează punctual“. Administraţia locală nu ştie încă ce sumă de bani va putea aloca pentru asfaltările pe arterele laterale şi nici când vor putea începe lucrările. „Mâine voi avea la Timişoara o întâlnire cu directorul de la DRDP pentru a stabili cum se va realiza reabilitarea tronsonului principal de drum. Trebuie să ne ocupăm şi de lucrările anexe, borduri şi marcaje“, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Risc de accidente
Poliţia Rutieră a avertizat administraţia locală despre pericolul pe care îl reprezintă gropile. „Am înaintat o adresă Primăriei Reşiţa. I-am avertizat că acum există riscul de producere a accidentelor şi chiar am indicat străzile pe care trebuie să se intervină cât mai urgent“, a declarat comisarul Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră. Străzile care „plâng” cel mai mult după reabilitare sunt bulevardul Muncii, bulevardul Republicii şi strada Făgăraşului.

Dacă vremea va fi bună, în maximum două săptămâni se vor finaliza lucrările
Mihaela Hurezeanu, purtător de cuvânt CNADN

„Este dezastru ce se întâmplă în oraş. Dacă încerci să ocoleşti toate gropile, poţi să pui pietonii în pericol.”
Marius Sultan taximetrist

 „Cel mai mult suferă maşinile. Cei care au maşini noi nu au foarte mari probleme.”
Robert Nagy instructor auto

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite