Şmecherul cu Alfa Romeo era beat criţă când a intrat pe pista de motociclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ungur a primit mandat de arestare pentru 29 de zile după ce duminică a lovit patru persoane cu maşina, în timpul unui concurs de motociclism.

Tânărul care a condus cu o alcoolemie uriaşă un bolid sport Alfa Romeo şi a intrat în plin într-un grup de persoane pe aeroportul din Caransebeş e cercetat penal pentru lovire, vătămare corporală gravă, tulburarea liniştii publice şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ungur s-a prezentat spăşit, ieri, în faţa magistratului de la Judecătoria Reşiţa. „Regret ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, dar am intrat în panică şi nu am mai ştiut ce să fac. Nu am realizat ce se întâmplă", a declarat Cristian Ungur, şoferul de 25 de ani care a provocat accidentul de pe pistă. „Pentru faptele sale, Cristian Ungur riscă cinci ani de închisoare", a spus Rutin Ciasc, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Reşiţa.

Lucian Brânzei, cel care se afla în maşină alături de Cristian, la momentul producerii tragediei, susţine afirmaţia prietenului său. „Nu a fost nimic premeditat. Noi doar am vrut să plecăm acasă, iar cineva a aruncat un cauciuc în parbriz. Probabil, Cristi s-a speriat şi nu a mai ştiut ce să facă", a declarat Brânzei. Ambii au recunoscut că au consumat băuturi alcoolice. Probele biologice analizate la Timişoara indică o valoare şocantă a alcoolemiei pentru cel aflat la volan. Primul rezultat este de 2,35, iar al doilea de 2,10 miligrame pe litrul de alcool pur în sânge, valoarea maximă admisă a alcoolemiei fiind de 0,8 miligrame.

image

Potrivit specialiştilor, o alcoolemie de 2 la mie poate fi generată de consumul unui litru de vin băut în 30 de minute şi are ca efecte confuzia şi lipsa de coordonare a mişcărilor. De regulă, la o concentraţie de 4 la mie survine coma alcoolică. Judecătoria Reşiţa a dispus ieri arestarea preventivă a şoferului. Avocatul lui Ungur, Gheorghe Ciulei, a anunţat că va face recurs.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite