Reuniune MISA la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpozionul Internaţional al yoghinilor a umplut, ieri, staţiunea Băile Herculane. Aproximativ 5.000 de membri ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) din ţară şi din străinătate au umplut hotelurile şi pensiunile din staţiune, evenimentul fiind considerat cel mai important al anului.

Deşi localnicii sunt contrariaţi de ce fac adepţii MISA, îi primesc cu braţele deschise pe cei care le rotunjesc veniturile. Administraţia publică locală are la rândul său grijă ca adepţii lui Gregorian Bivolaru să mediteze în linişte şi în condiţii cât mai bune.

Mai citeşte şi:

EXCLUSIV! Scandal de proporţii între Casa Armatei şi MISA pe teme sexuale şi de cenzură

„Am pregătit oraşul pentru această perioadă, dar şi pentru întreg sezonul. Ne-am ocupat de curăţenie, aleile de promenadă din zona împădurită a străzilor le-am iluminat ornamental şi am pus la punct platoul Coronini, acolo unde se ţin spiralele organizate de grupul MISA. Sunt peste 4.000 de turişti, foarte bine-veniţi şi importanţi pentru noi. Prin venirea grupului marcăm practic deschiderea sezonului turistic în staţiune. Sunt convins că vor veni mulţi ani şi de aici încolo, iar noi ne străduim să le oferim cele mai bune condiţii", a declarat primarul Băilor Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Controversele legate de acţiunile MISA au fost alimentate în acest an de purtătorul de cuvânt al yoghinilor, Florin Lazo, care nu a dorit să vorbească despre ceea ce vor face ei în staţiunea de pe Cerna. Bănuielile că membrii MISA au venit la Herculane şi pentru practici mai puţin ortodoxe au apărut în urmă cu mai mulţi ani, când localnicii povesteau despre orgiile yoghinilor din izvoarele cu apă termală. Pentru a participa la spiralele şi acţiunile din această vară, toţi membrii MISA au trebuit mai întâi să treacă pe la doctor, obligaţi să facă testul HIV şi analize pentru boli venerice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite