Republica Moldova: 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova va primi, miercuri-seara, primele 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine, acestea fiind livrate din Elveţia, după cum anunţă Info-Prim Neo.

Instituţiile sanitare vor distribui, în regim de urgenţă, vaccinul. Dozele vor ajunge şi în satele din Republica Moldova unde nu sunt medici, acolo urmând să fie deplasaţi rezidenţi care să administreze injecţia împotriva virusului A H1N1.

Ministrul Sănătăţii din Repulica Moldova, Vladimir Hotineanu, a menţionat că în depozitele farmaceutice sunt aproximativ 6.200 de ambalaje cu preparatul antiviral Tamiflu şi alte 230.000 de cutii cu preparate contra gripi sezoniere.

  • Preţul unei măşti de protecţie a crescut aproape de 20 de ori!

În ceea ce priveşte măştile de protecţie, viceprim-directorul Agenţiei Medicamentului spus că în depozite au rămas doar circa cinci mii de bucăţi. Odată cu sporirea cazurilor de îmbolnăviri cu gripa pandemică şi din cauza panicii create în societate, preţul la măşti a crescut cu mult, de la 1 leu la 19,80 lei. Însă, acesta se justifică prin faptul apariţiei ecranului de protecţie pentru ochi.

În această săptămână în toate farmaciile vor fi distribuite peste 1 milion de măşti. Agenţii economici au semnat deja contractele de achiziţii, iar maştile urmează a fi aduse pe piaţă în câteva zile. Premierul Vlad Filat a cerut organelor de control, şi anume directorului centrului anticorupţie, Mihai Chetraru şi directorului Serviciului Vamal,Viorel Melnic, să verifice modul în care sunt formate preţurile la medicamente.

Prim-ministrul a mai spus că se vor face verificări şi la Agenţia Medicamentului pentru a monitoriza activitatea conducerii instituţiei. Victor Cerevatâi, preşedintele raionului Briceni, a cerut încă o săptămână de vacanţă pentru toate instituţiile de învăţământ şcolare şi preşcolare. Vlad Filat a menţionat că acestă propunere urmează a fi discutată în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite