Republica Moldova:Vladimir Voronin nu-l vrea pe Marian Lupu preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova:Vladimir Voronin nu-l vrea pe Marian Lupu preşedinte
Republica Moldova:Vladimir Voronin nu-l vrea pe Marian Lupu preşedinte

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republicii Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că structura politică pe care o conduce nu va vota, pentru funcţia de şef al statului, candidatura propusă de Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), informează Unimedia.md.

Voronin a spus că AIE nu trebuie să câştige alegerile la Preşedinţie. „Nu contează cine este propus la funcţia de şef de stat, important este că această funcţie a fost propusă de coaliţia parlamentară liberal-democrată. Din considerente de principiu nu putem vota nicio candidatură din partea Alianţei, deoarece acea politică şi acel vector de guvernare pe care a adoptat-o AIE în nicio măsură nu corespund cu programele noastre”, a declarat preşedintele PCRM.

În acest moment, atât ţările membre ale Uniunii Europene, cât şi Federaţia Rusă s-au expus pentru alegerea şefului statului, tocmai pentru a putea fi depăşită criza politică din Republica Moldova.
AIE deţine 53 de mandate de deputat şi mai are nevoie de 8 voturi din partea PCRM. În caz de eşec, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Prima încercare de alegere a preşedintelui ţării va fi la 10 noiembrie. Marian Lupu este singurul candidat oficial înregistrat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite