Republica Moldova: Voronin consideră că noul Guvern este "declarativ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Voronin consideră că noul Guvern este "declarativ"
Republica Moldova: Voronin consideră că noul Guvern este "declarativ"

Fosta guvernare comunistă a Republicii Moldova se arată sceptică faţă de actuala componenţă a Guvernului. Programul de activitate al noului executiv este considerat de preşedintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin, drept unul declarativ.

Voronin a declarat că actualul Guvern a fost creat în grabă. „Una este să numeşti o persoană în funcţia de ministru, alta este ca aceştia să facă faţă”, a spus Vladimir Voronin, liderul fracţiunii PCRM. În acelaşi timp Vladimir Voronin l-a remarcat pe Boris Focşa, ministrul culturii, despre care a spus că este patriot, după cum informează Info Prim News.

„Eu am văzut un program de activitate pur declarativ. Nu am văzut nişte ţinte concrete, cifre, termene în care să fie realizate aceste obiective”, a spus ex-premierul Zinaida Greceanâi. Referindu-se la componenţa cabinetului de miniştri, Greceanâi a spus că a fost fost o numire pe criterii politice şi nu porfesionale. „Ce să mai spunem, dacă avem un doctor în fruntea ministerului transporturilor?”, a declarat Greceanâi.

Deputatul fracţiunii PCRM, Igor Dodon, fost prim-vicepremier, ministru al economiei şi comerţului, a declarat că nu a reuşit să studieze minuţios programul, pentru că acesta a fost prezentat abia în după-amiaza zilei de ieri, joi, 24 septembrie. „Am văzut doar nişte fraze generale, fără niciun indicator”, a spus Dodon.

Fracţiunea PCRM nu i-a acordat vot de încredere noului Guvern, prin faptul că s-a abţinut de la vot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite