Republica Moldova: Stocurile de măşti pentru gripa porcină s-au epuizat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Stocurile de măşti pentru gripa porcină s-au epuizat!
Republica Moldova: Stocurile de măşti pentru gripa porcină s-au epuizat!

În numai două zile, toate stocurile de măşti din farmaciile din Republica Moldova s-au epuizat, furnizorii din această ţară nefiind peregătiţi să facă faţă unui asemenea volum de cereri din partea populaţiei, informează agenţia BASA-press.

Vicepreşedintele Agenţiei de Medicamente din Republica Moldova (AMRM), Vladimir Savta, a precizat, pentru sursa citată, că acest lucru s-a datorat situaţiei din Ucraina, acolo unde gripa porcină a făcut ravagii. „La 4 octombrie, în stocurile firmei care importa exclusiv măşti, erau doar trei mii de bucăţi, dintre care 600 au fost achiziţionate en-gros de un spital din Capitală”, a adăugat Savta.

Oficialul a mai spus că Agenţia de Medicamente din Republica Moldova va organiza o şedinţă cu furnizorii de medicamente din ţară, pentru a se discuta necesităţile pieţei medicale.

Vladimir Savta a menţionat că, datorită panicii create, mai multe surse din mass-media au vehiculat ideea că din farmacii lipsesc complet preparatele antivirale şi pentru tratarea simptromelor de răceală şi de gripă. „Este un lucru fals! În urma unui control, efectuat marţi-seară, s-a stabilit că în depozitele din ţară există câteva zeci de mii de preparate pentru tratarea bolilor specifice acestui anotimp”, a recizat vicepreşedintele AMRM.

Constantin Spânu, medic-specialist principal la Ministerul Sănătăţii în epidemiologie din Republica Moldova, a completat, pentru BASA-press că masca şi metodele tradiţionale de profilaxie rămân remedii unice de protecţie împotriva gripei porcine.

De miercuri-dimineaţă, mai mulţi angajaţi ai magazinelor, farmaciilor dar şi op parte din educatorii din grădiniţe au început lucrul cu măştile de protecţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite