Republica Moldova: Partidul Liberal va deţine patru ministere în noul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Partidul Liberal va deţine patru ministere în noul Guvern
Republica Moldova: Partidul Liberal va deţine patru ministere în noul Guvern

Preşedintele Partidului Liberal din Moldova (PL), Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea politică pe care o conduce va deţine, în viitorul Guvern, patru ministere. Acestea sunt Ministerul Apărării, Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului şi Sportului, şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Informaţia a fost confirmată marţi de Ghimpu, după cum transmite Info-Prim Neo.

Componenţa nominală a noului Guvern, precum şi partajarea ministerelor între cele patru partide parlamentare – PLDM, PL, PDM şi AMN, care formează coaliţia majoritară „Alianţa pentru Integarea Europeană” (AIE), urmează să fie făcută publică la şedinţa legislativului de vineri, 25 septembrie. Atunci urmează să fie instituit noul Guvern, în frunte cu premierul desemnat prin decret prezidenţial, Vlad Filat.

Mihai Ghimpu nu a vrut să divulge numele miniştrilor care fac parte din PL, dar a asigurat că vor fi nişte miniştri competenţi.

„În fruntea Ministerului Apărării va fi un târnăr specialist, cu stagiu în armata SUA, un om care a promovat reformele în armata noastră şi a fost concediat, trimis la pensie foarte devreme de către comunişti”, a spus Ghimpu.

Referindu-se la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Ghimpu a spus că „tânărul” care va conduce această strucură, „va fi ministrul tuturor tinerilor, nu doar a celor din PL”. „Până acum am avut o grijă deosebită pentru bătrâni, asta e foarte bine, dar şi tinerii sunt cetăţeni ai R. Moldova”, a mai spus liderul PL.

Potrivit unor declaraţii a liderului PLDM, Vlad Filat, prim-ministrul desemnat, cinci ministere din viitorul Guvern, le va reveni miniştrilor liberal-democraţi. Este vorba despre Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii.

Liderii altor două partide din cadrul AIE, Marian Lupu, preşedintele PDM, şi Serfaim Urecheanu, liderul AMN, încă nu au declarat care ministere le vor reveni.

Deşi actuala guvernare a declarat că noul Guvern trebuie ales în termeni restrânşi, pentru că sunt multe probleme ce necesită a fi rezolvate, executivul va fi instituit abia vineri, 25 septembrie.

Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, a spus că tradiţionala şedinţă a legislativului de joi, 23 septembrie, nu va avea loc, pentru că în sala de şedinţe a legislativului se vor desfăşura lucrările celui de-al 4-lea For al oamenilor de ştiinţă, cultură şi artă din CSI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite