Republica Moldova extinde cooperarea militară cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova extinde cooperarea militară cu Rusia
Republica Moldova extinde cooperarea militară cu Rusia

Ministrul moldovean al apărării, Vitalie Marinuţă, a declarat, în cadrul unei convorbiri avute cu ataşatul militar al Federaţiei Ruse la Chişinău Leonid Azarin, că Republica Moldova îşi va extinde cooperarea militară cu Rusia.

În cursul acestei întrevederi, cei doi oficiali au analizat perspectivele extinderii cooperării bilaterale în sfera militară, apreciind pozitiv interacţiunea celor două state în cadrul iniţiativelor regionale în materie de securitate, precum şi aspecte vizând schimbul de experienţă în domeniu în cadrul unor manevre comune.

În ceea ce priveşte lărgirea colaborării militare, ministrul moldovean al apărării a afirmat că ofiţerii din Republica Moldova îşi vor face şi pe viitor studiile în instituţii de învăţământ superior din Rusia.

După numirea sa în calitate de ministru al apărării, Vitalie Marinuţă a dezminţit informaţiile apărute în presă conform cărora noul guvern format în luna septembrie la Chişinău va încerca să obţină statutul de membru al NATO pentru Republica Moldova, menţionează Agerpres.

"În acest moment, problema integrării ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică nu este de actualitate, iar speculaţiile pe acest subiect sunt extrem de politizate", a declarat ministrul moldovean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite