Republica Moldova: Macovei, preşedintele delegaţiei interparlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Macovei, preşedintele delegaţiei interparlamentare
Republica Moldova: Macovei, preşedintele delegaţiei interparlamentare

Europarlamentarul român Monica Macovei a fost ales joi în funcţia de preşedinte al delegaţiei interparlamentare a Parlamentului European cu Republica Moldova, în cadrul şedinţei constitutive a acestei delegaţii, se arată într-un comunicat al Partidului Popular European.

"Ca preşedinte voi încuraja şi susţine reformele, în interesul Republicii Moldova şi al poporului moldovean", a declarat Macovei imediat după preluarea funcţiei, potrivit NewsIn. Aceasta a afirmat că va sprijini autorităţile moldovene pentru îndeplinirea angajamentului lor privind integrarea europeană.

Delegaţia initerparlamentară cu R. Moldova urmează să ţină o şedinţă comună cu Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care va avea loc la 28 septembrie la Bruxelles.

Pe agenda acestei reuniuni sunt prevăzute discuţii cu viceministrul afacerilor externe şi integrarii europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

România aşteaptă în prezent o normalizare a relaţiei cu R. Moldova, pe măsură ce Chişinăul îşi configurează structurile de conducere ale ţări.

Joi a fost stabilită la Chişinău noua structură a Guvernului, iar Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv asupra circumstanţelor care justifică asigurarea interimatului funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, interimat ce va fi exercitat de preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu până la desemnarea noului şef al statului.

De altfel, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat luni că va suspenda hotărârea Guvernului prin care Republica Moldova a introdus vize pentru cetăţenii români, estimând că formalităţile vor fi finalizate până cel târziu vineri, măsura urmând să intre în vigoare imediat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite