Republica Moldova: Guvernul a închis şcolile din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Guvernul a închis şcolile din cauza gripei porcine
Republica Moldova: Guvernul a închis şcolile din cauza gripei porcine

Pentru a preveni o eventuală pandemie cu gripă porcină, Guvernul Republicii Moldova a decis, joi-dimineaţă, ca toate instituţiile de învăţământ din ţară să fie închise timp de o săptămână, după cum informează Unimedia.md.

Astfel, în perioada 5-19 noiembrie, elevii din Republica Moldova vor avea parte de vacanţă. În cazul grădiniţelor, părinţii au primit recomandări ca să-şi ţină copiii acasă, anunţă sursa citată.

Cabinetul de miniştri a mai convenit ca să fie pregătită o adresare oficială, prin care se va recomanda cetăţenilor Republicii Moldova să evite deplasarea în ţările cu risc sporit de infectare cu virusul A H1N1.

Guvernul a mai decis procurarea de urgenţă a unui lot important de medicamente din străinătate, care să poată fi distribuit în câteva zile instituţiilor medicale din toată Republica Moldova.

Astfel, vor fi procurate 500 mii doze de „tamiflu” şi alte 10 mii doze de „vinamivir”, pentru care se vor cheltui circa 54 milioane de lei din Fondul de Profilaxie a Ministerului Sănătăţii, completează Unimedia.md.

Simptomele infecţiei cu virusul gripal A H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, respectiv rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.

În cazul apariţiei oricăror simptome de viroză respiratorie, specialiştii recomandă populaţiei să consulte medicul de familie, care poate recomanda prezentarea la un medic specialist, şi să evite automedicaţia. Izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite