Republica Moldova propune înfiinţarea unui tren în memoria poetului Grigore Vieru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova propune înfiinţarea unui tren în memoria poetului Grigore Vieru
Republica Moldova propune înfiinţarea unui tren în memoria poetului Grigore Vieru

Pe ruta Iaşi – Chişinău este în proiect înfiinţarea unui tren care să poarte numele numele poetului Grigore Vieru. Propunerea a venit din partea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, acesta precizând că în programul noului guvern din Republica Moldova este inclus şi proiectul realizării unei linii de cale ferată între Iaşi şi Chişinău.

Dorin Chirtoacă a declarat că proiectul construcţiei unei căi ferate între Iaşi şi Chişinău a început în 1990, însă acesta a fost blocat de guvernele comuniste din Republica Moldova.

„Această idee trebuie să devină realitate, pentru că suntem deja în întârziere. Iar în cazul în care această linie de cale ferată va fi însufleţită, i se va da viaţă prin intermediul unui tren «Grigore Vieru». Astfel se va împlini şi visul poetului, acela de a trece Prutul”, a declarat primarul Chişinăului.

La rândul său, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita a declarat că Grigore Vieru "a fost şi este un om de o vastă cultură, omenie, înţelepciune şi modestie". "În vremurile actuale, în confuzia politică şi economică de azi, avem nevoie de astfel de oameni", a afirmat Nichita.

Festivalul de poezie dedicat lui Grigore Vieru a debutat vineri, la Chişinău, şi se va încheia luni, la Iaşi. În cadrul manifestărilor din capitala Republicii Moldova, au fost organizate expoziţii şi lansări de carte, spectacole muzicale pe versuri de Grigore Vieru şi simpozioane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite