Reprezentanţii PDL nu vor mai participa la emisiunile Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu a catalogat documentul ca fiind un fals „abject“
Daniel Funeriu a catalogat documentul ca fiind un fals „abject“

În cadrul Biroului Permanent Naţional al PDL, reprezentanţii partidului au luat decizia de a nu mai participa la nicio emisiune a postului de televiziune Antena 3, ca urmare a prezentării unui act fals, prin care se spunea că ministrul Educaţiei nu ar fi luat examenul de bacalaureat din prima sesiune.

În plus, Partidul Democrat Liberal intenţionează să depună plângeri către CNA şi să iniţieze  acţiuni în justiţie, pe motiv că imaginea ministrului Educaţiei Daniel Funeriu a fost lezată prin uz de informaţii false.

Pe de altă parte, însă, doi parlamentari ai PDL, Orest Onofrei şi Daniel Oajdea au declarat că vor continua să participe la emisiunile Antena 3. "Eu o să răspund întotdeauna unei invitaţii. Fără să-mi cer scuze suplimentar de la membrii de partid, eu cred că un politician trebuie să comunice atunci când i se dă ocazia să comunice. Eu nu voi refuza invitaţiile viitoare, deşi nu mă simt mereu confortabil", a spus Orest Onofrei.

Pe site-ul postului de televiziune a fost postat un mesaj în care este condamnată decizia PDL. "Antena 3 îşi manifestă îngrijorarea faţă de boicotul anunţat de Partidul Democrat Liberal, pe care îl caracterizează ca fiind unul total nedemocratic, nedemn de un partid care alege să nu le explice telespectatorilor noştri de ce se iau anumite decizii la nivel guvernamental. Antena 3 va continua să invite la emisiunile sale şi reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal".

În urmă cu câteva zile, Antena 3 a prezentat un document provenit de la un telespectator, potrivit căruia ministrul Educaţiei Daniel Funeriu nu ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima sesiune.


Funeriu a negat informaţiile prezentate de postul de televiziune, dovedind că actul este un fals. Numele franţuzeşti prezente pe lista arătată la Antena 3 aparţin, de fapt, celor care au absolvit liceul în acest an. Numele unuia dintre ei, Fuchs Valentin, a fost şters şi înlocuit cu cel al lui Funeriu Petru Daniel. În plus, calificativul lui Fuchs, „admis cu menţiunea bine" a fost şi acesta înlocuit cu „passe second groupe". Rezultatele care au fost trucate se găsesc pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei din Franţa www.education.gouv.fr. „Antena 3 a făcut un fals în acte prezentând public ceva ce reprezintă o calomnie fără precedent. Un fals abject care nu poate să rămână nesancţionat", a declarat ministrul Funeriu.

Numele lui Daniel Funeriu a fost inserat printre rezultatele de la Bac 2011 din Franţa

Citiţi şi:  Antena 3 a trişat urât la Bac

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite