Repartizare sigură, venituri incerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul mizează pe un buget naţional de 51 miliarde de euro. Capitolul căruia i s-a acordat cea mai mare atenţie este infrastructura, care va primi 20% din buget. Cu toate că premierul Emil

Guvernul mizează pe un buget naţional de 51 miliarde de euro. Capitolul căruia i s-a acordat cea mai mare atenţie este infrastructura, care va primi 20% din buget.

Cu toate că premierul Emil Boc a prezentat foarte sigur pe el bugetul pentru anul în curs, există şi voci care consideră că veniturile sunt incerte. „Consider că veniturile sunt supraestimate, având în vedere că reprezintă 35% din PIB. Cred că acestea vor reprezenta cam 30% din PIB.

Ar trebui să ne ghidăm după anul trecut, când România a avut o creştere economică mare, iar veniturile nu au depăşit 30% din PIB“, ne-a declarat Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată.  La rândul lui, analistul economic Bogdan Baltazar consideră că în prezent se pot face cu greu prognoze. „Nu poţi şti cât de puternică va fi criza economică. Nu mai  poţi decât să speri“,  afirmă Baltazar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite