Reparaţiile la drumul Cerghidului, sute de miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dealul Cerghidului, cu drum cu tot, se rupe în două şi de patru luni autorităţile judeţene nu fac nimic pentru a reabilita această şosea ce face legătura între Târnăveni şi Târgu Mureş,

Dealul Cerghidului, cu drum cu tot, se rupe în două şi de patru luni autorităţile judeţene nu fac nimic pentru a reabilita această şosea ce face legătura între Târnăveni şi Târgu Mureş, în ciuda faptului că alunecările de teren durează de cel puţin cinci ani.
Pe deal, circulaţia autoturismelor e interzisă de-abia de o săptămână, şi totuşi şoferii se aventurează şi fac slalom printre craterele din şosea. Autorităţile asigurau, în luna mai, că în câteva zile şoseaua se va închide şi vor reîncepe lucrările. Este vorba de Drumul judeţean 151 B, care este afectat, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Petru Frătean, de cea mai mare alunecare de teren dintre cele 28 existente pe teritoriul judeţului. "Zona aceea ne creează cele mai mari probleme. E nevoie de sute de miliarde de lei vechi pentru reparaţii, iar fondurile existente în acest moment pentru acest drum nu există", a declarat Frătean. Iar aşa-numitele "reparaţii", de cu trei ani în urmă, parcă nici nu s-au făcut, iar sumele alocate au dispărut fără urmă. Cei mai afectaţi de acest dezastru sunt navetiştii, nevoiţi să circule cu ocol prin Iernut pentru a ajunge la serviciu. Direcţia Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean aşteaptă miracolul care să aducă banii, iar primăriile comunelor din zonă strâng deja semnături pentru a sensibiliza autorităţile şi ameninţă cu blocarea tuturor drumurilor care duc spre Târgu Mureş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite