Renu a fost arestat în prag de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Timiş a fost arestat pe 29 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă.Poliţistul ar fi intervenit pentru a ajuta un bărbat care e cercetat, la rândul său, pentru trafic de persoane.

Comisarul-şef Viorel Renu, reţinut vineri de către procurorii anticorupţie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Timişoara, ieri, la ora 17.00, alături de poliţist fiind arestat preventiv şi un avocat din Oradea.

Renu, care este ofiţer specialist la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Timişoara este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru  trafic de influenţă şi pentru că ar fi intermediat o infracţiune de cumpărare de influenţă.

Conform procurorilor Renu ar fi intermediat plata  a 7.000 de euro de la mama unui deţinut, către avocatul orădean Tiberiu Tiba.

Avocatul ar fi promis că poate aranja, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, strămutarea procesului deţinutului Iacob Schein de la Timişoara, la Oradea.

Susţine că DIICOT a comis abuz

Shein este judecat pentru trafic de persoane într-un dosar instrumentat de biroul Timiş al Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorismului.

Acesta susţine că ar fi victima unui abuz judiciar, comis de procurorii DIICOT împotriva sa, pentru că ar fi refuzat să dea declaraţii care să îl incrimineze pe şeful Poliţiei Timiş, Săndel Palade.

Evenimentul la care face referire Shein ar fi avut loc cu două săptămâni înainte ca Palade să participe la concursul pentru postul de inspector şef. Reprezentanţii DIICOT au răspuns că susţinerile lui Schein nu sunt reale.

Pentru că nu a reuşit mutarea dosarului de la Timişoara, mama lui Shein ar fi intrat în contact cu comisarul Renu, care ar fi pus-o în legătură cu avocatul, dându-i de înţeles că în schimbul unei sume de bani se va obţine totuşi strămutarea.

Acest lucru nu a fost obţinut iar, între timp, DIICOT Timiş a sesizat DNA împotriva comisarului-şef Viorel Renu.

A fost urmărit cinci luni

Înainte de a afla decizia Curţii de Apel, Viorel Renu a declarat că telefoanele i-ar fi fost ascultate peste cinci luni de zile şi că ar fi fost urmărit de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timişoara.

Dosarul este instrumentat de Secţia 1 a Departamentului Naţional Anticorupţie, pentru anchetă venind la Timişoara un procuror şi trei poliţişti bucureşteni care au făcut audieri toată ziua de vineri.

Tot atunci a fost reţinut 24 de ore iar ieri a fost dus în faţa judecătorului Gheorghe Bugarschi de la Curtea de Apel.  După pronunţarea sentinţei avocaţii apărării au declarat pe loc recurs. Cauza va fi judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite