Reguli noi la examenul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor a pus în dezbatere publică noul proiect privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.

Potrivit proiectului, înainte de a se urca la volan pentru proba practică, candidaţii pentru categoria B au obligaţia de a “efectua un control sumar al stării anvelopelor, frânelor, direcţiei, fluidelor (uleiul de motor, lichidul de răcire, lichidul pentru spălătorul de parbriz), farurilor, dispozitivelor reflectorizante, semnalizatoarelor şi claxonului”.

Citiţi şi:

STUDIU: Aproximativ 70.000 de şoferi obişnuiesc să se urce băuţi la volan, după modelul "una mică, nu strică"

Zeci de şoferi, lăsaţi pietoni de poliţişti

Reguli similare se aplică şi candidaţilor pentru categoria A, care vor fi, la rândul lor, obligaţi să verifice pneurile, direcţia, comutatorul de oprire în caz de urgenţe (acolo unde există), fluidele, luminile, indicatoarele de direcţie şi dispozitivul de avertizare sonoră.

Cod de bare la intrare


O altă noutate este modul de acces în sală al candidaţilor la proba teoretică, care “se va realiza pe baza unui bon de ordine care conţine un cod de bare. Codul de bare identifică întrebările la care va răspunde un anumit candidat şi are valabilitate doar în ziua emiterii”.

De asemenea, potrivit proiectului întocmit de Ministerul de Interne, examenul teoretic şi proba practică nu se vor da în aceeaşi zi. În schimb, “proba teoretică se poate susţine în orice zi, până în ziua anterioară susţinerii probei practice”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite