Reglări de conturi în nordul Mexicului: 20 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reglări de conturi în nordul Mexicului: 20 de morţi
Reglări de conturi în nordul Mexicului: 20 de morţi

Cel puţin 20 de persoane au fost asasinate duminică seara şi luni în nordul Mexicului, la frontiera cu SUA, cele mai multe fiind atribuite reglărilor de conturi între diferite carteluri ale drogurilor, potrivit autorităţilor locale.

O femeie de 45 de ani a făcut excepţie de la regulă: ea a fost împuşcată cu mai multe focuri de armă, interpunându-se între un grup de golani şi fiica sa pe care aceştia voiau s-o atace, la Chihuahua, capitala statului cu acelaşi nume, potrivit Parchetului.

Un corp decapitat a fost găsit pe un munte în apropiere.

Alte 11 crime au fost comise la Ciudad Juarez. Şi aici, unul dintre cadavre era decapitat, în apropierea lui fiind găsit capul, înfăşurat într-o pungă din plastic. Decapitarea constituie un mesaj de avertisment sau de provocare între cartelurile traficanţilor de droguri.

Războiul între carteluri pentru controlul traficului şi confruntările lor cu forţele de ordine au ucis peste 13.000 de oameni în Mexic de la intrarea în funcţie a guvernului preşedintelui Felipe Calderon, în decembrie 2006. Potrivit cifrelor oficiale, în 2008 au murit 5.300 de oameni şi deja 4.300 în 2009 în circumstanţe asemănătoare, potrivi presei, citată de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite