Reglare de conturi în stil mafiot, la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un necunoscut l-a împuşcat în faţă pe Ioan Dumitru zis "Puiu"

Un bărbat de 32 de ani din Piatra Neamţ a fost victima unui atac armat comis în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 02.00, de un individ a cărui identitate a rămas, deocamdată, necunoscută. Agresiunea a fost comisă în zona bulevardului Traian, în apropierea locuinţei victimei. Acesta este Ioan Dumitru Mironescu zis "Puiu", binecunoscut în lumea interlopă din oraş, având el însuşi antecedente penale.
"Puiu" se întorcea de la o petrecere, însoţit de prietena sa, Nicoleta Mihăilă, în vârstă de 24 de ani, când, dintr-o maşină, s-au tras mai multe focuri asupra lui. El a fost transportat la Spitalul Judeţean Neamţ, diagnosticul stabilit de medici la internare fiind "plăgi împuşcate maxilo-facială stânga şi gambă picior drept". Poliţiştii nemţeni, însoţiţi de procurorul criminalist, s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au găsit şase tuburi şi un cartuş de calibrul 9 milimetri. Acestea au fost ridicate în vederea expertizei balistice.
Cazul a fost preluat de IGPR
Poliţia din Neamţ a continuat ieri cercetările pentru identificarea autorului atacului armat din noaptea de 10/11 februarie.
Prezent în judeţ pentru coordonarea anchetei în acest caz, alături de alţi ofiţeri, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Cristea Cojocaru, susţine că sunt mai mulţi suspecţi în vizor. Până în prezent nu sunt date concludente pentru întocmirea portretului robot al individului care l-a împuşcat pe Ioan Dumitru. Oficialul IGPR a mai precizat că starea de sănătate a victimei este stabilă şi are asigurată protecţia pe timpul spitalizării.
Poliţiştii au în vedere şi o posibilă legătură între acest atac armat şi incendierea a patru autoturisme de lux în decurs de un an şi jumătate, cel mai recent având loc în noaptea de 7 spre 8 februarie în faţa hotelului "Central" din Piatra Neamţ. Cert este faptul că atât incendierile, cât şi atacul armat au fost comise între grupări de tip mafiot, pe fondul unor reglări de conturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite