Regimul comunist a fost „reînviat“ la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regimul comunist a fost „reînviat“ la Râşnov
Regimul comunist a fost „reînviat“ la Râşnov

La petrecerea organizată, în weekendul trecut, într-o hală dezafectată a fostei Fabrici de Scule, participanţii au fost întâmpinaţi cu sandviciuri cu untură şi ceapă, sirop şi cântece patriotice. Edilii din Râşnov au găsit o metodă originală de a marca împlinirea a 20 de ani de la căderea regimului totalitar, organizând o petrecere în stilul vremurilor comuniste. Vezi aici fotogalerie!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un colţ din oraşul Râşnov a revenit în timp, în era comunismului.
Edilii au recreat atmosfera de dinainte de 1989 prin organizarea unei petreceri în stil comunist, într-o hală a fostei Fabrici de Scule, rămasă neschimbată de la Revoluţie.

Participanţii la petrecere au fost întâmpinaţi de miliţieni şi pionieri pe acorduri de muzică patriotică.

Ordinea, asigurată de miliţie

„Am uniforma de la tatăl meu, care a fost miliţian. Toţi din familie iubim uniforma şi m-am gândit că e un moment numai bun s-o port“, a spus Mihaela Radu (34 de ani), care a jucat rolul miliţiencei pentru o seară.

Nici colegul ei, Ionuţ Munteanu (31 de ani), care în realitate este şeful Poliţiei Comunitare Râşnov, nu a rămas mai prejos. „Am un prieten care încă mai avea o astfel de uniformă şi l-am rugat să mi-o împrumute pentru a fi în ton cu tematica de aici“, a explicat bărbatul. 

image

Au fost consumate produse specifice regimului comunist



„Chiar dacă aveam numai trei ani la Revoluţie, am aflat de la părinţii mei şi din diferite documentare ce a însemnat regimul comunist. A fost o experienţă interesantă ce am trăit în această noapte“, a precizat Gabriel Gudeanu (23 de ani), care a jucat rolul unui ospătar comunist.

Expoziţie şi bufet comunist

image

Un comandant de detaşament, lângă fotografii de arhivă


Într-un colţ al halei a fost deschis un mic bufet, de unde petrecăreţii au putut cumpăra sanvişuri cu untură, boia şi ceapă sau cu parizer, ori slănină cu brânză şi ceapă. Ei s-au putut răcori cu un sirop cu apă sau cu o bere.

Organizatorii au pregătit şi o inedită expoziţie de obiecte din era comunismului, care a cuprins sticle de lapte, telefoane, măşti de gaze, maşini de scris şi plăci de pick-up cu cântece patriotice.

image

Expoziţie de obiecte din vremea comunismului



Participanţii la petrecerea din hală, care au venit îmbrăcaţi corespunzător epocii, au dansat până spre dimineaţă, pe muzica anilor ’70  şi ’80.


image
image

Am uniforma de la tatăl meu, care a fost miliţian. M-am gândit că e un moment numai bun s-o port.

image


Mihaela Radu, referent Primăria Râşnov

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite