Regii hoţilor de vite, săltaţi cu mascaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regii hoţilor de vite, săltaţi cu mascaţii
Regii hoţilor de vite, săltaţi cu mascaţii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi (DIICOT) au anunţat ieri că au desfiinţat cea mai bine organizată reţea de hoţi de animale din zona Moldovei. Potrivit anchetatorilor, cele 20 de persoane reţinute au furat peste 150 de cai şi vite, în decurs de un an.

Printre cei arestaţi ieri se numără şi capii reţelei, Mişu Gangal şi fraţii Corneliu şi Dorinel Barzu, din Iaşi, respectiv din Vaslui. „Au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare şi până acum au fost probate 55 de furturi.

Membrii grupării alegeau gospodăriile unde urmau să acţioneze după dimensiunea căpiţelor de fân şi a grajdurilor. Furau întâi căruţa şi apoi animalele de locaţia stabilită. Ulterior intrau şi în gospodăriile vecine“, a declarat Iulia Diaconu, procuror-şef  DIICOT Iaşi.

Capii reţelei hotărau cu două ore înainte locul din care vor sustrage animalele, iar apoi se deplasau cu maxim cinci persoane, cu autoturisme sau cu motoscutere, până în zona stabilită. La o singură acţiune membrii grupării furau între două şi cinci animale, pe care apoi le scoteau prin grădinile victimelor şi le duceau în  păduri sau în livezi unde le legau de copaci.

După câteva zile le recuperau şi le duceau la târguri sau la abatoare unde le vindeau. „Într-un singur caz membrii reţelei au folosit violenţa pentru a scăpa, deoarece au fost surprinşi”, a adăugat procurorul Iulia Diaconu. Valoarea parţială a prejudiciului este de 200.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite