Regia de Transport Iaşi este cu un picior în groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

piatră de moară de gâtul şefilor oraşului. Pe de altă parte însă, numărul de voturi la alegeri nu este deloc de neglijat.Încă de pe vremea când primar al Iaşiului era Constantin Simirad,

piatră de moară de gâtul şefilor oraşului. Pe de altă parte însă, numărul de voturi la alegeri nu este deloc de neglijat.
Încă de pe vremea când primar al Iaşiului era Constantin Simirad, pensionarii au început să primească facilităţi pentru transportul în comun. Gheorghe Nichita, succesorul lui Simirad, vrea ca şefii Regiei de Transport, societate ajunsă la sapă de lemn, să întocmească un plan realist de restructurare. "RATP acordă gratuităţi la peste 16.000 şi ar trebui să regândească acest lucru. La acordarea de gratuităţi ar trebui să se ia în calcul venitul bătrânilor, şi nu vârsta. Acum, toţi cei care au peste 65 de ani şi solicită Regiei obţin un permis de călătorie gratuit", a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. La rândul său, Constantin Axinia, consilier municipal, arată cu degetul spre şefii primăriei când vine vorba de datoriile acumulate de RATP în urma acordării de gratuităţi. "RATP a acordat gratuităţile, dar primăria nu a plătit regiei cele peste 70 de miliarde de lei, cât reprezintă subvenţiile. În aceste condiţii, ne mai întrebăm de ce la RATP se acumulează datorii peste datorii?", a întrebat, retoric, Axinia. Consilierul a mai propus ca regia să primească curent electric de la CET, şi nu de la EON care are de recuperat 8 miliarde de lei, motiv pentru care, în dese rânduri, tramvaiele au fost nevoite să rămână în depouri.

Transportul electric din Iaşi - a fi sau a nu fi
Recent, Primăria Iaşi a renunţat la troleibuze care, în opinia şefilor oraşului, "consumau mult şi încurcau circulaţia". Fostul primar sesizase însă, la un moment dat, că "troleibuzele transportă aerul dintr-o parte în alta a oraşului". Gheorghe Nichita se gândeşte acum şi la scoaterea tramvaielor. "Consumă mult, iar calea de rulare este exorbitantă. În acelaşi timp este un transport ecologic", declară nehotărât primarul. Consilierii municipali se opun însă scoaterii tramvaielor, solicitând realizarea unui studiu şi consultarea ieşenilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite