Regia Domeniului Public pierde contract după contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au fost amenajarea spaţiilor verzi, asfaltarea şi întreţinerea drumurilor şi pompele funebre. Regia a mers întotdeauna bine. Problemele au început însă odată cu despărţirea ideologică

au fost amenajarea spaţiilor verzi, asfaltarea şi întreţinerea drumurilor şi pompele funebre. Regia a mers întotdeauna bine. Problemele au început însă odată cu despărţirea ideologică dintre fostul director al primăriei, Liviu Medrea, şi fostul primar Gheorghe Funar. Unul a trecut la PRM, iar celălalt la PSD, din prieteni buni devenind cei mai aprigi duşmani. Funar a introdus atunci regia la concurenţă cu firmele private, în primul rând la asfaltarea oraşului. Între primărie şi RADP a început un şir lung de procese, în urma cărora, din cei peste 1.000 de angajaţi, au mai rămas în prezent sub 400 de persoane. Regia a rămas acum şi fără spaţiile verzi, şi fără activitatea de ecarisaj.

Abandonare interesată pentru terenuri
Consilierii PSD au cerut imperativ un răspuns primarului Emil Boc privind soarta regiei, neliniştiţi că aceasta pierde contracte pe bandă rulantă, iar angajaţii îşi văd în pericol locurile de muncă. Pentru că adresa a rămas fără răspuns, va fi reeditată în această săptămână. Liderul PSD Cluj ne-a împărtăşit aceeaşi preocupare a senatorului Gheorghe Funar, privind o abandonare interesată a RADP pentru terenurile sale scumpe. Directorul RADP, Marius Cătăniciu, susţine că unele din activităţile de aici ar putea fi profitabile dacă s-ar lucra doar vara. "Iarna pierdem peste 12 miliarde, pe care le recuperăm doar parţial în timpul sezonului cald", ne-a spus Cătăniciu.

Boc a cerut raport de eficienţă
În urma unei întâlniri cu sindicatele şi conducerea RADP, primarul Emil Boc a cerut un raport detaliat, cu posibilitatea regiei de a fi eficientă. Raportul va fi discutat apoi în Consiliul Local. "Am cerut blocarea oricărei vânzări sau înstrăinări de terenuri, pentru evitarea speculaţiilor. Dacă regia nu se va salva, terenurile vor reveni Consiliului Local, care ar putea fi utilizate doar în sprijinul clujenilor, la înfiinţarea de parcuri tehnologice", ne-a mai spus Boc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite