Regele Mihai petrece iarna la Săvârşin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Regală a României a sosit, ieri, la Săvârşin, unde va petrece sărbătorile de iarnă. Ca de obicei, Regele Mihai I a sosit cu maşina, după-amiază, în timp ce Familia Regală a ajuns

Familia Regală a României a sosit, ieri, la Săvârşin, unde va petrece sărbătorile de iarnă. Ca de obicei, Regele Mihai I a sosit cu maşina, după-amiază, în timp ce Familia Regală a ajuns la castel în prima parte a zilei, cu trenul.

În ultimii ani, Regele Mihai I şi Regina Ana, dar şi Prinţul Radu şi Principesa Margareta şi-au făcut un obicei din a-şi petrece sărbătorile de iarnă la castelul de la Săvârşin.

„Pot să vă spun că Majestăţile Lor vor sta la castel până după Revelion, timp în care sunt convins că vor avea parte de cele mai frumoase colinde”, a spus Sebastian Brânzaş, administratorul Domeniului Regal Săvârşin. Familia Regală va participa şi la slujba de Crăciun, care va fi oficiată la Biserica Ortodoxă din comună.

De asemenea, în fiecare an, de Crăciun şi de Anul Nou, la castel sosesc cete de colindători de pe toată Valea Mureşului, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului şi pentru tradiţionalele urări de „La Mulţi Ani”.

Printre preferaţii regelui Mihai I se numără „Dubaşii” din Săvârşin, nelipsiţi în fiecare an de la castelul unde au loc adevărate concerte de colinde.

Regele Mihai I a reintrat în posesia Domeniului Regal de la Săvârşin în noiembrie 2005, castelul fiind, la vremea respectivă, în posesia Autorităţii Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite