Fanii şi-au luat rămas-bun aseară de la Regele pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii şi-au luat rămas-bun aseară de la Regele pop
Fanii şi-au luat rămas-bun aseară de la Regele pop

Sicriul lui Michael Jackson a fost transportat în faţa celor 20.000 de admiratori de la Staples Center.La ceremonie au participat mai multe staruri, printre care Mariah Carey, Lionel Richie, Stevie Wonder şi Brooke Shields. Marile absente au fost Liz Taylor şi Diana Ross.

18.00 - Ceremonia a început cu o adunare privată a familiei Jackson la cimitirul Forest Lawn. La ora 18.10, CNN a anunţat că sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului va fi transportat la Staples Center.

18.12 - Fanii care au ocupat locurile cele mai bune in arena Staples Center au început să intre.

19.08 - Ceremonia de la Forest Lawn, la care au asistat doar apropiaţii familiei Jackson, s-a terminat după câteva zeci de minute. Au început pregătirile pentru transportarea sicriului la Staples Center. Trupele speciale SWAT au însoţit cortegiul funerar.

19.59 - Sicriul lui Michael, acoperit cu trandafiri roşii, a ajuns la Staples Center.

20.15 - Sicriul cu trupul lui Michael Jackson a fost depus în faţa scenei din interiorul arenei, care a fost amenajată special, într-un decor cu multe flori şi având în fundalul scenei un panou uriaş cu chipul starului şi pe care scria „In Loving Memory of Michael Jackson - King of Pop“.

20.32 - Ceremonia a început cu un mesaj din partea lui Nelson Mandela: „Am aflat cu tristeţe de moartea prematură a lui Michael Jackson, am admirat foarte mult talentul său extraordinar. A fost un gigant al muzicii şi va fi o legendă a lumii. Ne va lipsi foarte mult. Eu şi soţia mea suntem alături de familia îndurerată şi le transmitem condoleanţe“, a spus Mandela în mesajul citit de Smokey Robinson. Tot el a citit şi mesajul de la Diana Ross.

20.48 - Mariah Carey a cântat melodia acestuia „I’ll be there“. La încheierea melodiei, Mariah a spus că îl iubeşte pe Michael. După melodia cântată de Mariah Carey, cântăreaţa Queen Latifah a citit o poezie dedicată megastarului. Apoi, pe scenă şi-a făcut apariţia Lionel Richie, cântăreţ cu care Michael Jackson a colaborat în 1985, când au compus împreună celebra melodie „We Are The World“.

21.05 - Stevie Wonder a susţinut un discurs în memoria lui Michael. „Este un moment pe care nu doream să-l trăiesc“, a spus acesta.

21.40
- A urcat pe scenă actriţa Brooke Shields, care a vorbit despre Michael Jackson. Pe scenă a urcat şi fratele lui Michael, Jermaine, care a interpretat piesa „Smile“.

22.08 - Usher a cântat „Gone Too ­Soon“.

22.23 - Kenny Ortega, directorul turneului pe care Michael Jackson urma să-l susţină, şi-a amintit de momentele în care acesta repeta pentru concerte, chiar acolo, pe scena de la Staples Center.În acest moment, pe ecranul din spatele lui a apărut ultima fotografie care i-a fost făcută megastarului. După discursul său, mai mulţi artişti de toate vârstele, dar şi prietenii starului au cântat celebra piesă „Heal the World“. 

22.40 - Pe scenă au urcat fraţii lui Michael, care au rostit câte un discurs. După Marlon Jackson a vorbit şi Paris, fiica lui Michael. „Tata a fost cel mai bun părinte din lume“, a spus ea.

A câştigat un loc la funeraliile lui Michael

image

Radu va păstra biletul în arhiva personală  Foto: Adevărul



Radu Iosub (16 ani) din Bacău a câştigat unul dintre cele 11.000 de bilete oferite de familia megastarului fanilor care vor să-i aducă un ultim omagiu. „Băftosul“ n-a ajuns însă la înmormântare, pentru că nu avea nici bani şi nici viză.

Adolescentul s-a îndrăgostit de muzica lui Michael Jackson doar cu o săptămână înainte ca starul să moară în locuinţa sa din Los Angeles. „Căutam date pe internet despre interpretul care va susţine 50 de concerte la Londra în luna iulie. Voiam să văd cine este şi cum sună muzica lui, fiindcă pentru mine era un cântăreţ necunoscut. Aşa am făcut cunoştinţă cu Michael Jackson şi cu muzica lui“, a povestit pentru „Adevărul“ Radu Iosub. 

Adolescentul s-a înscris la loteria organizată pe internet la data de 3 iulie, iar e-mailul prin care a fost anunţat câştigător l-a primit în dimineaţa zilei de 6 iulie.

Bucuria i-a fost însă imediat umbrită, când şi-a dat seama că nu poate participa la eveniment. „Nu am avut timp să-mi iau viză şi nici să ajung în SUA până la ora începerii înmormântării lui Michael“, a adăugat trist adolescentul. Nici să vândă biletul unui alt fan n-a reuşit.

Şi-a salvat biletul pe calculator

„Am intenţionat să vând biletul pe eBay, dar am renunţat după ce am văzut pe bilet că nu poate fi folosit decât de persoana desemnată ca fiind câştigătoare. Am rămas doar cu bucuria că fac parte dintre cei 11.000 de fani invitaţi să asiste la ceremonia de înmormântare e Regelui muzicii pop“, a mai spus Clau­diu.El va păstra biletul în arhiva personală, fiind singurul suvenir care îl leagă de megastarul american. 

300 de fani s-au adunat în Piaţa Obor

image

Fanii români ai megastarului s-au adunat ieri-seară în Parcul Obor din Bucureşti pentru a-şi lua rămas-bun de la Michael. „De aproape 17 ani sunt fan Michael. Melodiile lui te fac să treci de la extaz la agonie, iar primii fluturi în stomac i-am avut când am ascultat melodia «Billie Jean»“, a spus emoţionată Petruţa Stanciu.

Fanii aveau lumânări şi poze cu idolul lor. Şi pe plaja de la Costineşti s-au adunat câţiva fani. Acolo, Realitatea TV a organizat un eveniment special. Două ecrane imense au fost montate în apropierea plajei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite