Regal de teatru la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de zece zile, până pe 29 octombrie, se va desfăşura în oraşul de la poalele Pietricicăi cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru. De asemenea, Teatrul Tineretului din

Timp de zece zile, până pe 29 octombrie, se va desfăşura în oraşul de la poalele Pietricicăi cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru. De asemenea, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ va aniversa în aceste zile 50 de ani de existenţă. Evenimentul va reuni cele mai grele nume ale teatrului românesc.

„Au promis că vor fi prezenţi  Florin Piersic, Oana Pellea, Ileana Stana Ionescu, Horaţiu Mălăele, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Mircea Rusu, Maia Morgenstern şi mulţi alţii”, a declarat Liviu Timuş, director la Teatrul Tineretului.

Piese jucate de vedete

Ediţia din acest an a Festivalului de Teatru va cuprinde două setiuni: „Pledez pentru tine(ri)” şi „Un regal teatral”. Prima secţiune este un concurs, structurat pe două categorii: şcoli de teatru şi profesionişti, care se doreşte a fi o lansare pentru noua generaţie. Studenţii de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti vor prezenta spectacolul „A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, în regia prof. Mihai Cosntantin.

A doua secţiune, „Regalul”, reuneşte spectacole realizate de artiştii consacraţi. Astfel, Teatrul Metropolis din Bucureşti va pune în scenă piesa „Opposites attract”, a lui Bruce Kane, în regia Dorinei Chiriac şi a lui Florin Piersic Jr. Preţul biletelor de intrare la toate spectacolele variază între 30 de lei în sală şi 40 de lei la lojă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite