Regal simfonic: tenorul pilot şi soprana "cabrio"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica Banatul a dat startul stagiunii de anul acesta cu un decor unic. Peste 2.000 de timişoreni au îndurat vântul şi temperatura scăzută pentru a asista la spectacolul Carmina Burana.

Îngeri diafani şi diavoli îmbrăcaţi în roşu, motociclişti, violonişti, pianişti, avioane, elicoptere, maşini decapotabile şi un solist costumat în lebădă. Acestea au fost ingredientele decorului folosit în spectacolul care a deschis stagiunea filarmonicii timişorene.

Cheltuielile organizării evenimentului au depăşit 100.000 RON, sumă pusă la dispoziţie de Primăria Timişoara. Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, s-a declarat mulţumit de reacţii, deşi a mărturisit că a avut greutăţi pentru că pe aeroport există reguli foarte stricte. ,,Nu am avut voie să folosim reflectoarele noastre, iar repetiţii pe pistă am făcut o singură dată”, a precizat Gârboni.

Playback de senzaţie

Frigul i-a împiedicat pe artişti să cânte live, astfel că  singura soluţie a fost o înregistrare în studio. ,,Nicio orchestră din lume nu poate să cânte în frig. Când scade temperatura, corzile se contractă. Avem instrumente de mii de euro, nu putem risca să le pierdem”, a spus Coriolan Gârboni. Nici soliştii nu au cântat live. ,,Era vânt foarte puternic în aeroport, am încercat live dar nu se auzea bine”, a adăugat Gârboni.

Artă în ger

Deşi temperatura scăzuse sub 10 grade, Soprana Nicoleta Colceiar a făcut senzaţie când a apărut într-o rochie decoltată, într-o maşină decapotabilă.

,,A fost foarte frig, dar arta cere sacrificii. Oricum, în asemenea situaţii nu mai simţi frig, nu mai simţi nimic. A fost o provocare extraordinară, păcat că vremea nu a ţinut cu noi”, a declarat pentru Adevărul Nicoleta Colceiar. Şi solistul Valer Barna Săbăduş a avut de îndurat multe, mai ales că a purtat un costum de lebădă şi a fost dus pe o tavă enormă de către motociclişti. ,,Opera e un pic riscantă, dar a meritat efortul. Bine că n-am fost împuşcat sau mâncat, doar eram o lebădă!”, a spus Săbăduş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite