Sky News: Refugiaţii pakistanezi sunt îndemnaţi să se întoarcă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>Sky News</b>: Refugiaţii pakistanezi sunt îndemnaţi să se întoarcă acasă
<b>Sky News</b>: Refugiaţii pakistanezi sunt îndemnaţi să se întoarcă acasă

Refugiaţii care au fugit din calea luptelor din Valea Swat din Pakistan au fost îndemnaţi să se întoarcă acasă, după ce Guvernul a eliberat zona de militanţii talibani, transmite Sky News.

Citiţi şi
Nu ne mai bombardaţi: Osama nu este aici, spune Pakistanul


Însă, mulţi dintre cei două milioane de oameni care au fost obligaţi să se refugieze din cauza ofensivei sunt reticente în privinţa reîntoarcerii în regiune, fiind îngrijoraţi din cauza lipsa de alimente şi alte mijloace necesare pentru a trăi.

Guvernul pakistanez a afirmat că armata a atacat şi distrus cea mai mare parte a infrastructurii militanţilor, inclusiv depozitele de armament şi taberele de antrenament.

Ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik, a declarat pentru Sky News că pakistanezii sunt "hotărâţi să scape de acest cancer al extremismului, iar această acţiune a demonstrat hotărârea Guvernului şi armatei pakistaneze, faptul că nu ne se vor opri până nu vor reuşi pe deplin".

Zeci de mii de oameni locuiesc în 11 tabare amenajate oficial în acest scop de Guvern, însă un număr important se adăpostesc la rude sau în imobile oficiale reamenajate cum ar fi şcolile.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite