Reduceri pentru bătrâni la repararea electrocasnicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reduceri pentru bătrâni la repararea electrocasnicelor
Reduceri pentru bătrâni la repararea electrocasnicelor

Singurul meşter din oraş acordă pensionarilor o reducere de 33% pentru servicii

Cu mulţi ani în urmă, în Râmnicu Vâlcea erau cinci ateliere meşteşugăreşti în care oamenii veneau cu obiectele casnice şi le reparau. Din cele cinci, unul singur, situat în imediata vecinătate a Pieţei centrale, a mai rămas în funcţiune. Pensionarul Marin Iliescu, de 68 de ani, ne povesteşte: „Erau multe ateliere, aparţinând cooperaţiei meşteşugăreşti. În cartierul Ostroveni era fieful meşterului Dincă. Pentru că afacerea nu-i mai mergea, după 1989 a plecat la cules de ciuperci în Spania. Un alt atelier era situat pe strada Ana Ipătescu, unde acum este un fast-food. În Nord era nenea Radu, iar în zona de sud «doctorul» electrocasnicelor era meşterul Giurea. Din toate a rămas doar amintirea“, povesteşte pensionarul.

Pensionarii, clienţi de bază ai atelierului

Proprietarul singurului atelier de reparaţii electrocasnice, modest, dar un meseriaş cunoscut, bărbatul ne-a rugat să nu-i divulgăm identitatea. „Cum aproape jumătate din cei care trec pragul atelierului sunt pensionari, pentru perioada asta de criză a trebuit să fac eforturi să supravieţuiesc, aşa că le-am acordat bătrânilor o reducere de până la 33 la sută. Şi astăzi am aceleaşi preţuri ca în 2006“, ne-a declarat meşterul.

 „În această perioadă de criză, multe produse care păreau că au dispărut, sunt aduse de proprietar să le repare, aici intrând maşinile de cusut vechi, româneşti şi aspiratoarele de odinioară“, a spus depanatorul. „Este un meşter foarte bun. Nu refuză pe nimeni şi îţi spune clar dacă merită sau nu să repari obiectul“, ne-a spus Constantin Tănase, 54 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite