Sârbu: Reducerea cheltuielilor bugetare ar putea presupune şi disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sârbu: Reducerea cheltuielilor bugetare ar putea presupune şi disponibilizări
Sârbu: Reducerea cheltuielilor bugetare ar putea presupune şi disponibilizări

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a recunoscut astăzi că o reaşezare a cheltuielilor de personal în sectorul bugetar ar putea presupune şi disponibilizări şi că a invitat sindicatele la discuţii pentru a găsi o soluţie de compromis.

"În textul scrisorii, pe care o va trimite FMI, nu se vorbeşte despre o diminuare a numărului de personal din punct de vedere strict cantitativ. Aici este vorba de o reaşezare, din punct de vedere macroeconomic, a cheltuielilor cu personalul, cu salariile. Lucrul acesta poate să însemne şi o soluţie de acest tip (disponibilizări, n.r), dar tocmai pentru asta am rugat reprezentanţii sindicatelor să vină astăzi la o discuţie de început, principială, pentru a vedea în ce măsură putem împreună să diminuăm aceste costuri", a precizat ministrul Muncii, citat de NewsIn.

Declaraţiile lui Marian Sârbu vin după anunţul făcut marţi de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care afirma că până în luna iunie a anului viitor cheltuielile salariale trebuie să fie reduse cu 3 miliarde lei pentru ca România să-şi respecte obligaţiile convenite cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional(FMI).

Cât priveşte forma finală pe care o va avea proiectul Legii unice a salarizării bugetarilor, ministrul Muncii a mai spus că o decizie legată de coeficienţii de salarizare trebuie luată în funcţie de condiţiile economice prin care trece România.

Marian Sârbu a mai spus că în cursul săptămânii viitoare, în urma discuţiilor cu sindicatele, vor fi stabilite măsurile de reducere a cheltuilor salariale ce vor fi aplicate, astfel încât România să se încadreze în condiţiile cerute de Fondul Monetar Internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite