UPDATE Procurorii cer 5 ani de închisoare pentru Vântu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar putea da, astăzi, verdictul la recursul făcut de Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul în care a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. La ultimul termen, din 17 mai 2012, SOV a prezentat instanţei o probă surpriză: o înregistrare, presupus a fi de la SRI, care l-ar dezvinovăţi pe rivalul lui Ghiţă.

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar putea rămâne în pronunţare după ce apărarea şi procurorii şi-au susţinut pledoariile finale. Procurorii au cerut 5 ani de închisoare pentru Sorin Ovidiu Vântu şi 4 ani de închisoare pentru Ion Ilie Cezar, zis "Nelu Legiune".

Curtea de Apel a admis ca probă înregistrarea unei discuţii dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Enache, depusă la dosar de Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta a declarat instanţei că înregistrarea i-a parvenit în mod întâmplător: se afla la semafor şi un necunoscut i-a înmânat-o prin geamul limuzinei. SOV a susţinut că înregistrarea ar fi putut fi făcută de SRI. "Mai sunt şi securişti de bine", a declarat omul de afaceri, pentru a justifica modul neverosimil în care a obţinut caseta audio.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei să nu admită ca probă această înregistrare pe motiv că nu există nicio certitudine despre provenienţa şi autenticitatea ei.

SRI se va pronunţa asupra autenticităţii înregistrării

Magistraţii au dispus trimiterea unei adrese către SRI, solicitând ca serviciul să se pronunţe asupra autenticităţii înregistrării. Totodată, SRI trebuie să mai menţioneze dacă acesta provine de la serviciul de informaţii.

Audiat de completul de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu s-a declarat nevinovat. Dacă recursul va fi respins, din pedeapsa de şase luni primită va fi scăzută perioada de 49 de zile în care SOV a fost în arest preventiv. Potrivit sentinţei, lui Sorin Ovidiu Vîntu i s-a mai interzis şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie în cadrul autorităţilor publice.

Transcriptul înregistrării depuse la dosar de Sorin Ovidiu Vîntu:

Sorin Enache: Tu eşti implicat involuntar.

Sebastian Ghiţă: Că nu am ce să comentez, nu-i treaba mea, şi restul... eu n-am zis nimic că a fost sau n-a fost. Adică au fost acarii Păun.

S.E.: Bă, ştii care-i povestea cu Vîntu ăsta? Eu nu-l credeam să fie în stare să zică cuvintele astea, sincer.

S.G.: Nu, tu ştii când eu spuneam „bă, e o şaradă totul, moşul are o minte compusă"? (urmează replici pe o tonalitate scăzută). Totul era la mişto cu moşul, dar a venit după aia treaba de la Cotroceni, via Boc şi Udrea, aia cu banii puşi la Ion pe birou!

S.E.: Crezi că e înregistrat şi la el acasă?

S.G.: Nu.

S.E.: Cel puţin ar fi aflat ce a vorbit în noaptea aia cu Geoană...

S.G.: (râde)... I-a dat drumul procuratura, dar mi-a trimis-o mie...

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite