Rectorii universităţilor clujene, transformaţi în agenţi de vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de şcoli. Manifestarea a fost transmisă de televiziunile locale în Comunitatea Urbană Arieş, formată din municipiile Turda şi Câmpia Turzii. După prezentarea propriu-zisă, rectorii au

de şcoli. Manifestarea a fost transmisă de televiziunile locale în Comunitatea Urbană Arieş, formată din municipiile Turda şi Câmpia Turzii. După prezentarea propriu-zisă, rectorii au răspuns la întrebări.
Conducătorii universităţilor au scos cele mai importante avantaje ale instituţiei proprii. Rectorul UBB, Nicolae Bocşan, s-a referit la oportunităţile specializărilor din cele 21 de facultăţi, cu liniile de predare în română, maghiară, germană, la proiectele europene, procesul Bologna, cooperări şi evaluare internaţională. Rectorul Universităţii Tehnice, Radu Munteanu, a spus că învăţământul tehnic se exportă, "pentru că toţi au nevoie". Munteanu a amintit cooperările internaţionale, laboratoarele mixte cu firme americane, europene şi asiatice, amanetarea de promoţii întregi la unele specializări, de străini. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Marius Bojiţă, a vizat caracterul special al învăţământului medical, reglementat de directive europene, cu specializările ulterioare. A fost justificată admiterea, prin necesitatea cunoştinţelor de anatomie şi chimie. Bojiţă a vorbit de activităţile culturale, formaţiile de dans, majorete, sportive, terenurile proprii. Rectorul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Liviu Mărghitaş, a trecut în revistă specializările, vechi sau mai noi, precizând că sediul este lângă fabrica de bere. "Studenţii noştri merituoşi se plimbă pe banii universităţii în Grecia", a spus Mărghitaş.

Majoritatea absolvenţilor turdeni merg la facultate
Directorii prezenţi au precizat că absolvenţii frecventează, în marea lor majoritate, universităţile clujene. Ei au pus întrebări legate de admitere, pregătire, simulare, cerând organizarea de întruniri şi pentru învăţământul liceal. Directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Turda, Gh. Lobonţ, ne-a spus că, din 170 de absolvenţi, doar doi nu urmează facultăţi, fiind plecaţi din ţară. Potrivit inspectorului şcolar Steluţa Nemeş, acţiunea a vizat elevii claselor XI şi XII, circa 2.000 de persoane. Din studiul efectuat, din cei 825 de absolvenţi, aproape 70 la sută sunt studenţi, 17 procente, la şcoli postliceale sau piaţa muncii, iar 15 la sută sunt în şomaj sau plecaţi din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite