Recrutare de rezidenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recrutare de rezidenţi
Recrutare de rezidenţi

Peste 2.000 de locuri de muncă în spitalele din străinătate îi aşteaptă pe medicii români la Târgul de cariere medicale organizat, în aceste zile, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.

Oferta bogată, dar şi salariile foarte atractive, au atras sute de medici şi rezidenţi încă de la primele ore ale deschiderii. „Ne aşteptăm la peste 1.500 de vizitatori. În condiţiile în care cele mai mici salarii oferite sunt cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună pentru posturi ce se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi, suntem siguri că acest târg va fi un succes“, a declarat Simona Oprea, PR Manager Houston NPA.

„Plecăm pentru salarii mai mari“

Tinerii prezenţi la eveniment s-au arătat foarte interesaţi de ofertele angajatorilor din Marea Britanie şi din Germania. „Mi-ar plăcea un job în Marea Britanie. Acolo un medic are altă leafă, alt statut. Aici câştig 200 de euro, acolo 2.000. În România, medicul nu este respectat. Pentru ce să rămân aici?“ spune Andrei, rezident în anul I. Potrivit organizatorilor, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în domeniile anestezie, medicină de urgenţă- radiologie, chirurgie ortopedică, psihiatrie şi dermatologie.

Agenţiile de recrutare internaţionale oferă, pe lângă salariile consistente, şi cursuri de limbă gratuite, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare sau aranjamente de calătorie. Târgul se va desfăşura şi la Cluj.Napoca în perioada 23-24 octombrie, la Facultatea de Medicină  din cadrul Universităţii „Iuliu Haţieganu“.

„În Germania medicii sunt respectaţi“

Eva a terminat facultatea de medicină şi vrea să-şi facă rezidenţiatul în Germania. Nu ştie foarte bine limba germană dar este hotărâtă să înveţe. „Am terminat anul acesta facultatea de medicină dar nu m-am înscris la rezidenţiat pentru că nu vreau să-l fac în România. M-am hotărât să plec în Germania. Şi prietenul meu este medic şi vom pleca împreună. Am vorbit cu angajatorii nemţi şi sunt foarte încântată de ofertele lor. Mi-au spus că îmi vor plăti şi cursurile de limba germană. Am completat mai multe formulare iar acum aştept să mă sune“, povesteşte Eva.

Tânăra este de părere că salariul motivant nu este singurul motiv pentru care medicii români doresc să lucreze în străinătate. „Sunt realistă şi ştiu că îmi va fi greu şi acolo, însă sunt conştientă că vor fi alte oportunităţi. În primul rând vorbim de alţi bani, alte condiţii de lucru, dar şi de un alt statut. În străinătate, medicul este respectat, este văzut cu alţi ochi. În România sunt pacienţi care sar la bătaie în camera de gardă“, spune Eva.

În Germania, salariile pentru rezidenţi variază între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună. Cele pentru medicii cu experienţă sunt cuprinse între 10.000 şi 12.000 de euro. Târgul Internaţional de cariere medicale este organizat de Hearty Europe LLC, în colaborare cu Houston NPA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite