Record doborât la preparatul clătitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti au luat cu asalt staţiunea Moneasa, din judeţul Arad, unde în acest week-end a avut loc Festivalul Clătitelor. Recordul de anul trecut a fost depăşit după ce timp de două

Mii de turişti au luat cu asalt staţiunea Moneasa, din judeţul Arad, unde în acest week-end a avut loc Festivalul Clătitelor. Recordul de anul trecut a fost depăşit după ce timp de două zile s-au gătit 16.000 de clătite.

Clătite romantice şi zburătoare

Organizatorii festivalului au programat concursuri care au pus la încercare atât bucătarii, cât şi degustătorii. La întrecerea "Clătita turistică" adversarii au fost nevoiţi să parcurgă o anumită distanţă cu clătita în curs de coacere. Pentru proba "Clătita romantică" s-au făcut declaraţii de dragoste, cât timp s-au copt clătitele la focul încins .

Întrecerile dificile au fost prepararea celei mai groase clătite, care trebuia să conţină şi umplutură, dar şi "Clătita zburătoare", concurs câştigat de concurentul care a aruncat cel mai sus clătita din tigaie. Turiştii s-au ghiftuit mai ales cu clătite cu ciocolată şi dulceaţă, aşteptând minute în şir la cozi .

Karatiştii au dat foc la tigăi

Aproape 60 de karatişti din lotul naţional au defilat prin staţiune, cu platouri cu clătite, moment organizat în premieră. "Pentru că a fost prezentată de karatişti, sloganul paradei, a fost <> ", a declarat Zoltan Lovas, directorul festivalului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite