Saloanele erotice, în pericol. Trei deputate vor să le interzică reclamele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materialele promoţionale ale soaloanelor erotice ar putea fi interzise dacă va fi adoptat proiectul de lege inițiat de trei doamne deputat, Cristina Ancuţa Pocora (PNL), Claudia Boghicevici (PDL) și Ileana Dumitrache (PSD). Încălcarea viitoarei legi va fi pedepsită cu amendă între 5.000 de lei și 25.000 de lei.

"Activitatea de promovare a saloanelor de masaj erotic a luat amploare, în special prin afişarea de fluturaşi, mesaje publicitare şi site-uri dedicate, cu încălcarea prevederilor legii privind combaterea pornografiei”, arată proiectul legislativ care urmează să interzică publicitatea saloanelor de masaj erotic sau a persoanelor care oferă servicii cu caracter sexual în orice alt cadru decât cel prevăzut în proiect.

Expedierea la domiciliu, cu scop de reclamă, a unor fluturași cu caracter obscene, dar și afișarea acestora pe autoturisme, se pedepsește cu amendă contravențională cuprinsă între 5.000 de lei și 25.000 de lei.

Aceeași sancțiune va fi aplicată și celor care pun la dispoziție, vând, difuzează sau dețin, în vederea distribuirii, materiale cu caracter obscen, în alte locuri decât cele special amenajate, și, de-asemenea, celor care oferă servicii cu caracter sexual în orice alt cadru decât cel prevăzut în viitoarea lege.

Patronii saloanelor de masaj erotic mai au obligația, pe lângă restrângerea promovării la revistele de specialitate, așa cum se arată în proiectul de lege, să își desfășoare activitatea în locuri ferite de privirile trecătorilor, să își amplaseze localul la o distanță mai mare de 250 de metri față de școli, internate sau lăcașuri de cult, să nu folosească reclamă stradală indecent, dar și interzicerea minorilor în aceste localuri.

Legea urmează să fie dezbătută mai întâi la Senat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite