Ploieşti: Reclamă la „droguri legale“, la universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe stâlpii din faţa Universităţii Petrol-Gaze au apărut, de câteva zile, mai multe afişe care îi îndeamnă pe trecători să cumpere substanţe uşor halucinogene, care nu sunt interzise de legile din România.

Sub îndemnul „fumează legal”, lista de produse conţine şi scurte descrieri ale fiecărui drog în parte.

Astfel, Ecstasy X-4 „e bun pentru femei când îl consumă bărbaţii”, Diablo este „făcut să te ducă acolo unde nici nu ai visat”, Snow Blow este „o puternică pudră columbiană perfectă”, în vreme ce alta „te face să pluteşti”.

Conducerea Universităţii Petrol-Gaze s-a arătat însă foarte revoltată de afişele publicitare. „Există riscul ca persoanele care încearcă asemenea produse să fie tentate să încerce şi altceva, mai puternic. Este o măgărie din partea unor firme care vor să facă profit pe seama unei perspective, să zicem, de a-i fideliza pe studenţi”, a declarat rectorul Vlad Ulmanu.

Pe de altă parte, patronul firmei care comercializează produsele susţine că acestea nu sunt  deloc periculoase. „Mai periculoase sunt ţigările, pentru că ele produc dependenţă”, se apără Marius Micu.

Poliţiştii spun că nu au ce face împotriva firmei pentru că produsele comercializate nu sunt în afara legii. Singura măsura care ar putea-o lua, ar fi amendarea celui care a lipit afişele pe stâlpii din oraş, abia această faptă fiind ilegală. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite