Recepţie cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recepţie cu probleme
Recepţie cu probleme

Renovarea gării este nefinalizată, deşi a început acum 4 ani

După aproape patru ani, timp în care călătorii cu drum prin gara din Bănie au fost nevoiţi să suporte condiţii inimaginabile de aşteptare, clădirea renovată a staţiei a fost recepţionată tehnic astăzi de o comisie formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, printre care şi Compania Naţională de Căi Ferate. În timp ce muncitorii subcontractantului Cavi încă mai lucrau la zugrăvirea pereţilor, la curăţenie sau la instalaţiile electrice, comisia de recepţie a inspectat fiecare colţişor al Gării, notând toate neajunsurile constatate. Membrii acesteia s-au declarat însă în final mulţumiţi de treaba făcută. „E cea mai reuşită şi cea mai elegantă din toate gările în care am fost până acum în ţară“, a spus Sorin Gafiţoi, directorul Direcţiei Managementul Proiectelor cu Finanţare Externă din cadrul companiei. Cu toate acestea, comisia a mai găsit câteva „chichiţe“ pe care constructorul va trebui să le remedieze în următoarea perioadă. „E vorba de nişte plăci care trebuie remontate. Sunt lucruri mărunte“, a spus Sorina Kiriac, manager de proiect.

Tabelul de Sosiri-Plecări, o enigmă pentru ceferişti

Cea mai mare dintre nemulţumirile celor care au participat azi la recepţia gării nu a fost legată însă de o lucrare a constructorului. „Am venit la gară şi m-am uitat pe tabelul unde sunt trecute trenurile. Nu am ştiu care sunt sosiri şi care plecări. Am stat câteva minute până m-am prins“, a spus Sorin Gafiţoi către reprezentantul Wiebe, acesta precizând însă că responsabilitatea pentru schimbarea afişajului în gară revine Regionalei Craiova.

Recepţia de azi vine după o extensie a termenului de finalizare de aproape un an şi jumătate. Deşi iniţial Compania Naţională a bătut palma cu firma Wiebe pe un contract de aproximativ 2,3 milioane euro, astăzi proiectul se cifrează la 4,5 milioane euro.

Spaţiile comerciale din gară, scoase la licitaţie

Călătorii care vor tranzita Gara Craiova vor constata că în clădire nu mai există săli de aşteptare, ci doar câteva băncuţe la parter.  Conducerea Regionale CFR Craiova vrea să închirieze spaţiile create la etajul clădirii pentru amenajarea unui restaurant, a unui snack-bar, puncte de difuzare a presei, a unei farmacii şi chiar o instituţie bancară. „Pe 27 august avem licitaţie publică pentru închirierea tuturor spaţiilor şi deja avem câteva solicitări din partea unor agenţi economici“, a spus Victor Frăsinoi, directorul Regionalei CF Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite