Reacţii pro şi contra, după aprobarea legii care permite eutanasierea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa maidanezilor rămâne la învoiala consilierilor locali
Viaţa maidanezilor rămâne la învoiala consilierilor locali

Imediat după adoptarea legii, reprezentanţii celor două tabere au ieşit să salute victoria din Parlament sau să sune mobilizarea şi să anunţe intrarea într-o nouă fază a bătăliei împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că adoptarea legii reprezintă"o victorie”, iar parlamentarii au dat dovadă de "grijă faţă de oameni".

“Raţiunea a învins”
"Raţiunea a învins ipocrizia (...). Prin aplicarea acestei legi, copiii se vor simţi în siguranţă pe străzi şi în parcuri, turiştii care ne vizitează oraşul nu vor mai fi alungaţi de haitele de câini şi, astfel, intrăm într-o stare de normalitate ", a declarat Atănăsoaei.

Senatorul Marinescu a dirijat prostestul de la Cotroceni
De celalată parte, reprezentanţi ai celor care se opun eutanasierii au protestat la Cotroceni, cerând preşedintelui să nu promulge legea.
Au participat la protest vreo 30 de persoane, în majoritate vârstnici, care timp de aproximativ 20 de minute şi-au expus pancartele lângă statuia leului din vecinătatea palatului Cotroceni.

Grupul a fost condus de senatorul Marius Marinescu, unul dintre cei mai vocali apărători ai maidanezilor.

“O ticăloşie”
Actriţa Monica Davidescu a declarat pemtru Realitatea TV că legea reprezintă “o ticăloşie şi o mega-afacere, prin care unii vor câştiga miliaone de euro”. "Afaceriştii au câştigat din nou. Este vorba de o mega-afacere, de milioane de euro, în urma căreia câinii vor fi omorâţi cu bâta în cap", a spus Monica Davidescu.

Această acuzaţie, cu afaceri superprofitabile a venit, în anii trecuţi, şi din partea susţinătorilor eutanasierii. Potrivit numeroaselor anchete apărute în presă, din “sterilizarea” maidanezilor s-au câştigat zeci de milioane de euro, fără ca rezultatele să se vadă. Dimpotrivă, câinii fără stăpân s-au înmulţit, de parcă n-ar fi existat niciodată vreun program de sterilizare.

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluţia eutanasierii animalelor, dacă autorităţile locale o consideră oportună, a trecut marţi de Camera Deputaţilor şi merge la promulgare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite