Răzvan Trancă: :Sunt imoral, dar nu sunt criminal şi nici violator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Răzvan Trancă rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, să admită recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care hotărâse cercetarea în stare de

Medicul Răzvan Trancă rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, să admită recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care hotărâse cercetarea în stare de libertate a chirurgului acuzat de viol şi tentativă de omor calificat.

Trancă a încercat să impresioneze judecătorii, admiţând că se poate considera că a fost "imoral" întreţinând relaţii sexuale cu Andreea Mocanu, dar că nu poate fi vorba de viol. "Nu sunt vinovat pentru nimic! Sunt imoral, dar nu sunt criminal şi nici violator. Aş vrea să fiu cercetat în libertate pentru a mă întoarce la copiii mei". Judecătorii tribunalului şi-au motivat decizia cercetării medicului în libertate şi prin faptul că declaraţiile presupusei victime au fost destul de contradictorii. Alice Drăghici, avocata medicului Trancă, a susţinut încă o dată în faţa instanţei că actul sexual s-a consumat cu consimţământul Andreei Mocanu, care ar fi fost de mai multe ori în vizită în apartamentul medicului de pe Calea Moşilor. Drăghici a invocat şi datele criminalistice care ar infirma faptul că raportul sexual a fost violent, singurul obiect vestimentar rupt fiind sutienul. Apărătorul a susţinut că sutienul s-a rupt în momentul în care Trancă a încercat să o ţină pe fată după ce aceasta ameninţase că se va arunca pe fereastră dacă nu îi dă 10 milioane de lei pentru a-şi recupera lanţul de aur lăsat la amanet. Alice Drăghici a reclamat şi faptul că anchetatorii nu au dispus efectuarea unui examen toxicologic, deşi medicul şi Andreea ar fi consumat vin roşu şi whisky în cele câteva ore în care ar fi stat în apartament. Andreea Mocanu susţine, în schimb, că relaţia sa cu Răzvan Trancă se limita la pacient - medic şi că acesta a violat-o după care a împins-o pe fereastră.

Mărturie mincinoasă pentru Felix Negoiţescu

Chirurgul Felix Negoiţescu, colegul şi prietenul medicului Răzvan Trancă, a fost pus sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă după ce a fost supus detectorului de minciuni. Negoiţescu a dat declaraţii favorabile prietenului său, în care a susţinut varianta acestuia, potrivit căreia Trancă avea de mai multă vreme o idilă cu minora Andreea Mocanu. Testul poligraf a dovedit că medicul nu a spus adevărul. Alice Drăghici, avocata lui Trancă, a susţinut ieri că Negoiţescu nu a minţit în privinţa informaţiilor date referitor la acest dosar, ci doar la subiecte care nu aveau legătură cu obiectul cauzei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite