Răzmeriţa, oraş cu oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea de susţinere a lui Raed Arafat şi de condamnare a regimului Băsescu-Boc a cuprins toată ţara în ultimele trei zile.

ALBA IULIA: Un nou imn naţional

Cei 200 de protestatari strânşi ieri în Alba Iulia au trecut repede de la scandări pro-Arafat la la sloganuri anti-prezidenţiale şi anti-guvernamentale: „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică" sau „Piticu' şi cu Chioru' au umilit poporul". Un grup de tineri a venit cu un banner alb pe care scria: „Deşteaptă-te, române/Cântă toată România/ Că e altă zi sub soare/Să împărţim sărăcia".

ARAD: Singura soluţie, înc-o Revoluţie!

Principala lozincă a celor 30 de protestatari care s-au strâns sâmbătă seara în centrul Aradului a fost: „Singura soluţie, înc-o Revoluţie!"

BACĂU: Autorizaţie cerută de studenţi

Câteva zeci de băcăuani au ieşit în stradă în fiecare seară, pentru a protesta contra regimului Băsescu. Demonstraţia a fost autorizată de Primărie în baza unei solicitări semnate de  un grup de susţinători ai lui Raed Arafat, majoritatea liceeni şi studenţi.

BISTRIŢA: Cameraman TVR, lovit cu zăpadă

Protestul celor 500 de bistriţeni a început ieri în faţa Spitalului Judeţean şi a continuat cu un marş spre Prefectură. Printre participanţi, majoritatea tineri, s-au numărat directorul Crucii Roşii şi un consilier judeţean PNL. Corespondentul TVR, Gigi Cherecheşiu, a fost lovit cu un bulgăre de zăpadă în ureche de către un manifestant. Iniţiatorul mitingului este Titus Banc, patronul unui pub din oraş.



BOTOŞANI: Mini-miting în faţa Prefecturii

Doar şase botoşăneni sâmbătă noaptea în faţa Prefecturii în semn de solidaritate cu protestele din restul ţării. Timp de aproape o oră, oamenii au stat în Piaţa Revoluţiei, fără să se scandeze însă ceva, sub privirile jandarmilor mobilizaţi totuşi la faţa locului.

BRAŞOV: De la Jos Băsescu! la Jos Scripcaru!

La protestul convocat vineri seara în Piaţa Sfatului s-au adunat în jur de 500 de braşoveni, de la simpli trecători până la suporteri ai FC Braşov sau revoluţionari înarmaţi cu steaguri şi megafoane. După ce au strigat „Jos Băsescu!" ei l-au huduit şi pe actualul primar PDL al oraşului. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au revenit a doua zi, dar s-au risipit repede din cauza ninsorii şi viscolului.

BUZĂU: A protestat şi viceprimarul PSD

Sâmbătă după-amiază au protestat şi 50 de buzoieni. Printre participanţi puteau fi zăriţi revoluţionarul Petre Burada, director la Urbis Serv, dar şi viceprimarul Fănică Bârlă, însoţiţi de membrii organizaţiilor de tineret ale PSD şi PNL.

CLUJ napoca: Salvaţi Roşia Montană!

Clujenii au ieşit şi ieri în stradă pentru a protesta. La manifestaţie, desfăşurată în Pieţele Unirii şi Avram Iancu, au participat peste 500 de persoane de toate vârstele, între care numeroşi studenţi. Printre cele lozincile scandate: „Clujul nu e PD-L", „Băsescu nu uita, Gherla este casa ta", „Nu vream aur, nu vrem bani, ci doar lideri mai umani". Printre protestatari s-au numărat şi adversari ai proiectului
Roşia Montană.

CONSTANŢA: Fost şef SPP, printre demonstranţi

Protestul de sâmbătă a scos din case în jur de 200 de constănţeni. În fruntea participanţilor s-a postat revoluţionarul Nicolae Mavrodin, şeful Fundaţiei pentru Tineret, cel care la Ziua Marinei a provocat un scandal de pomină împreună cu Miron Cozma. Printre demonstranţi s-a aflat şi pensionarul Mircea Găinuşe, fost şef al SPP Constanţa.

CRAIOVA: Autorizaţie cerută de ONG-işti

Printre cei 300 de craioveni care au protestat ieri pentru a doua zi s-a numărat şi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu. Asociaţia neguvernamentală care obţinuse iniţial autorizaţie pentru un miting pro-Arafat a renunţat să mai organizeze manifestaţia.

DEVA: La miting cu Partidul Conservator

Protestul de sâmbătă fost iniţiat în Deva de preşedintele Partidului Conservator Hunedoara, Petre Mărginean, alături de colegii de la TSD. Cei 50 de participanţi au format o coloană de maşini şi au claxonat pe străzile oraşului. Ieri, au mai ieşit în stradă doar 30 de persoane, majoritatea angajaţi SMURD şi membri ai Asociaţiei Revoluţionarilor.

IAŞI: Marş în complexul studenţesc

Printre cei 300 de protestatari strânşi ieri în Piaţa Unirii din Iaşi s-au numărat membri de partid, revoluţionari, dar şi sindicalişti de la Sanitas. În mulţime s-au aflat şi numeroşi lideri liberali, în frunte cu deputatul Relu Fenechiu, fostul ministru Cristian Adomniţei şi fostul ministru Varujan Vosganian.

ORADEA: Iniţiator, un asistent SMURD

Aproximativ 100 de orădeni au participat la protestul de ieri. Acţiunea a fost iniţiată de un asistent al SMURD Bihor, care a anunţat vineri noaptea anularea convocării şi nici nu a venit la eveniment. Printre participanţi s-au numărat şi revoluţionari, în frunte cu Gheorghe Manicea, preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Oradea, dar şi senatorul PNL Cornel Popa.

PIATRA NEAMŢ: Mesaje anti-politicieni

Proteste au avut loc în ultimele două zile şi la Piatra Neamţ, unde s-au strâns 50 de participanţi. Dintre aceştia nu au lipsit membri ai Partidului Poporului, ai Asociaţiei Revoluţionarilor din1989 şi lideri ai PNL. Pe două dintre lozincile afişate de protestatari scria: „Mesaj pentru politicieni: afară din România"  şi „PDL-PSD-UNPR-UDMR-PNL. Grupuri de criminalitate organizată".

PITEŞTI: Protest zilnic, până pe 31 ianuarie

Peste 1700 de piteşteni au spus „da" pe Facebook unui miting împotriva regimului Băsescu. Dintre aceştia au participat ieri la protest doar 500 de persoane. Participanţii spun că vor ieşi în stradă în fiecare seară până la 31 ianuarie.

SATU MARE: Parlamentari-protestatari

Protestul de la Satu Mare, la care au participat peste 200 de persoane, a început cu intonarea Imnului Naţional şi „Hora Unirii". Printre participanţi puteau fi văzuţi numeroşi lideri ai opoziţiei: senatorul PSD Valer Marian, deputatul PSD Gheorghe Ciocan,  fostul ministru liberal Ovidiu Silaghi, precum şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean.

SLOBOZIA: Şeful Spitalului, în prima linie

În faţa Prefecturii Ialomiţa s-au strâns sâmbătă seara peste 200 de protestatari care au mărşăluit până la sediul PDL. Printre aceştia au fost prezenţi şi şapte revoluţionari, înarmaţi cu steaguri găurite ca în decembrie '89. Singurul politician prezent a fost Vasile Olaru, secretar general al PSD Ialomiţa şi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia.

SUCEAVA: Frigul a învins manifestaţia

Protestul de sâmbătă seara, la care au participat 50 de suceveni, s-a terminat în timp record. Grupurile de protestatari, formate mai ales din membri ai PSD şi PNL, s-au împrăştiat după aproximativ o oră, din cauza frigului.

TÂRGU-JIU: Manifestaţie în grupuri răzleţe

Doar 30 de protestatari au ieşit ieri în stradă la Târgu-Jiu. Ei au stat în grupuri răzleţe pentru a nu putea fi acuzaţi de Jandarmerie că participă la un miting neautorizat.

TÂRGU-MUREŞ: De la mii la câteva zeci de oameni

După ce joi au organizat primul miting de protest, cu 3000 de participanţi, concetăţenii lui Raed Arafat au revenit în număr mult mai mic sâmbătă şi duminică. Aseară era programat un nou protest paşnic îndreptat împotriva abuzurilor forţelor de ordine faţă de manifestanţii din Capitală.

TIMIŞOARA: Sâmbătă, doar zece participanţi

Vineri s-au adunat aproape 200 de timişoreni la protest, dar sâmbătă au mai ieşit în stradă decât zece persoane. Duminică, mişcarea a fost preluată de revoluţionari şi sindicalişti.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite