Razie printre hoţii de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O descindere a jandarmilor a lăsat fără lideri patru grupări care jefuiesc trenurile cu huilă ce trec prin Valea Jiului. Reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei susţin că pagubele provocate de hoţii de cărbune depăşesc câteva mii de lei pe zi. 

Ieri-dimineaţă, patru reţele din localitatea Vulcan care se ocupau cu furturile de cărbune au fost destructurate de către poliţişti în urma unei razii a jandarmilor şi a forţelor de intervenţie rapidă în cartierul Colonie, o zonă aflată chiar la poarta fabricii de preparare a cărbunelui.

„În urma acţiunii au fost ridicate în vederea restituirii către Compania Naţională a Huilei Petroşani mai multe tone de cărbune. Au fost ridicate şi utilajele şi uneltele folosite în activitatea infracţională. Patru persoane sunt cercetate pentru infracţiunea de furt calificat şi riscă între 3 şi 15 ani de închisoare”, a declarat comisarul Toma Mihu din cadrul Poliţiei Vulcan.

Tone de huilă furată la un transport

Oficialii Companiei Naţionale a Huilei Petroşani spun că este greu să poată stabili prejudiciul creat. „Au ajuns să sustragă din vagoane până şi câteva zeci de tone odată. Afacerea e mare şi nu poţi şti cât aruncă din vagoane şacalii”, a precizat Petru Drăgoescu, directorul Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul CNH Petroşani.

Mafia huilei din cartierul Colonia de Jos Vulcan obţine la o singură „lovitură” profituri de mii de lei, în condiţiile în care, zilnic, prin faţa caselor din Colonie trec cinci trenuri cu zeci de vagoane încărcate cu cărbune, iar un sac de huilă costă 10-12 lei.

Mai multe controale

Din cauza acestor furturi păguboase pentru CNH, conducerea instituţiei a decis în repetate rânduri să solicite sprijin autorităţilor.Jandarmii spun însă că nu pot asigura paza la unităţile miniere din Valea Jiului.

„Intervenim ori de câte ori suntem solicitaţi şi desfăşurăm activităţi pentru prevenirea şi combaterea unor astfel de fapte. De altfel, am intervenit de foarte multe ori şi am avut rezultate în urma acţiunilor noastre”, declară lt. Nicolae Răducu din cadrul Jandarmeriei Hunedoara.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite