Razie în lumea interlopilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de ordine au descins ieri în 36 de locuinţe ale unor cunoscuţi membri ai lumii interlope. Cei căutaţi nu erau însă acasă. În urma raziei de ieri, nouă persoane au fost reţinute pentru a da declaraţii în diferite dosare. Niciunul dintre reţinuţi nu are însă mandat de arestare.

Poliţiştii brăileni au descins la domiciliile celor mai cunoscuţi membri ai lumii interlope, încercând "decapitarea" bandelor lui Caţali, Ghiţă Buricea, fraţilor Sgîrcitu şi a lui Tică Valutistu.

Doar nouă dintre personajele “de vază” ale oraşului erau acasă. Surse judiciare nu exclud posibilitatea ca o parte din cei vizaţi să fi fost avertizaţi de descinderea poliţiştilor. La domiciliul celor 25 de persoane căutate, poliţiştii au găsit zeci de săbii, cuţite, pistoale, puşti cu lunetă, dar şi mii de euro.

Dosar din 2005

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul Cătălin Chivu, acţiunea a fost cea mai mare de acest fel organizată la Brăila.

„Această acţiune a fost planificată de foarte mult timp, mai exact din 2005. Foarte puţine persoane au ştiut de acest dosar mamut, care a vizat capii lumii interlope”, a explicat şeful IPJ Brăilă. Potrivit lui Chivu, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor verifică legalitatea activităţii economice a firmelor pe care o parte dintre aceste persoane şi rudele până la gradul patru le deţin.

Şapte dintre cei 25 de oameni căutaţi au mandate de arestare preventivă pentru infracţiuni comise cu violenţă. Costică Buricea şi Marin Sima, zis Martin, au mandate de arestare în lipsă, după ce s-au sustras cercetărilor. Cei doi sunt daţi în urmărire după ce au participat la un scandal în incinta Tribunalului Brăila.  „Relu Profesoru" este căutat în urma participării la o reglare de conturi, terminată cu împuşcături.

Control şi la Constanţa

Forţele de ordine au descins şi în locuinţele unor interlopi brăileni „refugiaţi” în Constanţa. Printre cei căutaţi se află Dumitru Oprea, zis „Titi” sau „Titel Crăcănatu’”, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Brăila.

Aurel Bănică, zis Relu Profesorul (34 de ani), a primit mandate de arestare în lipsă pentru ultraj contra bunelor moravuri, după răfuiala din incinta unui restaurant din Chercea.

Gigel Beschea, zis Gigi Luk (28 de ani), a primit mandat de arestare preventivă pentru distrugere de bunuri şi ultraj contra bunelor moravuri.

Costică Buricea, zis Buric (35 de ani), posedă mandat pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nu a respectat termenii cercetării în libertate.

Eugen Grozea, zis Ceauşescu (35 de ani), a primit mandat de arestare preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite